Jauns vārds mūzikā: «Frequent Mood»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Ar debijas singla «Layers» izlaišanu plašākai sabiedrībai sevi piesaka jauna indīroka apvienība «Frequent Mood». Grupas pirmsākumi meklējami 2014. gada nogalē, bet nopietnāks darbs pie mūzikas radīšanas sākās 2017. gada otrajā pusē, kad pamazām nostabilizējās grupas dalībnieku sastāvs, kā arī sāka veidoties grupas īpašais rokraksts.

Apvienības sastāvu veido pieci ar mūziku aizrāvušies puiši – Kārlis, Kristaps, Kaspars, Reinis un Armīns. Grupas dalībnieki laika gaitā ir klausījušies ļoti dažādus mūzikas žanrus, līdz ar to arī viņu dziesmās ir dzirdamas dažādu žanru iezīmes. Viņi atzīst, ka mūsdienu mūzikas tirgū ir diezgan sarežģīti precīzi definēt savu skanējumu kādā no žanriem. Ģitāru rifu savstarpējā mijiedarbība, vokāla daudzbalsība, kā arī sarežģīta vienkāršība basa un bungu partijās, un tam visam pāri ne pārāk uzkrītoša delay un reverb efektu deva, ko papildina elektronikas elementi, – tā varētu raksturot grupas «Frequent Mood» skanējumu.

21. maijā izdotais debijas singls «Layers» ir priekšvēstnesis no vasarā gaidāmā grupas debijas EP jeb mazalbuma. Dziesmu ir iespējams noklausīties mūzikas straumēšanas vietnēs Spotify, Deezer un Souncloud, kā arī bez maksas lejupielādēt grupas profilā vietnē Bandcamp.

Līdz ar audioceliņu grupas YouTube profilā ir izdots dziesmas videoklips, kurā redzamas epizodes no režisores Sintijas Andersones filmas «Callas Monti Votto», kurā piedalās grupas vokālists. Dziesmas ieraksts un pēcapstrāde tapusi Hodila Records studijā Valmierā, Ģirta Laumaņa (Lomix) vadībā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu