«Rihards Lībietis Orchestra» un Oskars Stolse-Semerovs piedāvā jaunu skaņdarbu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no video

Ar enerģiskām ģitāras skaņām blūza stilistikā akustiskās miera mūzikas kvintets «Rihards Lībietis Orchestra» piedāvā dziesmu «No Time To Play». Tas ir nākamais skaņdarbs no rudenī gaidāmā EP albuma «Reflections».

Dziesmā kā īpašais viesis piedalās mutes ermoņiku virtuozs un dziedātājs Oskars Stolse-Semerovs, bet dziesmas tekstu sarakstījusi Kristīne Prauliņa. Savukārt video tapis kafijas grauzdētavā «Rocket Bean» Artas Janemanes vadībā.

Dziesma ir kā grupas cieņas izrādījums blūza mūzikai.

«Domāju, ka visi esam ļoti ietekmējušies no šī mūzikas stila, tā nesamākslotā, tīrā, bieži vien skarbā, tomēr dziļi patiesā vēstījuma, ko īpaši varam saklausīt blūza vecmeistaru ierakstos. Šis skaņdarbs varbūt nav tāds, ko parasti saistītu ar Rihards Lībietis Orchestra, tomēr, mūsuprāt, arī blūza mūzika ir sava veida meditācija, un jebkurā gadījumā - ir svarīgi teikt patiesību, pat tad, ja tā nav tik tīkama, kā mazas nepatiesības,» tā Rihards.

Albumu «Reflections» plānots izdot 2018. gada rudenī un tas būs īpašs ar to, ka orķestra spēlēto instrumentālo mūziku šoreiz papildinās dažādi vokālisti - Kristīne Prauliņa, Goran Gora u.c. Albuma nosaukums grupas mākslinieciskā vadītāja Riharda Lībieša vārdiem sevī ietver «Refleksiju gan kā iekšēju ceļojumu sevī, savās domās un sajūtās, gan kā pārdomas par kaut ko plašāku, netveramāku. Vārds «Reflections» tulkojas arī kā «atspulgs», līdz ar to katrs no plānotajiem skaņdarbiem būs sava veida atspulgs ne tikai mūsu pašu iekšējai pasaulei, bet arī dažādajai mūzikas un balss sintēzei, kas neizbēgami mainīsies līdz ar katra viesmākslinieka pienesto enerģiju un stāstiem.»

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu