Top jauna filma "Es mīlu Tevi, Rīga" (14)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.gumennikovfilms.id.lv

Jaunais režisors Pāvels Gumennikovs šoruden uzņēmis jaunu filmu "Es mīlu Tevi, Rīga", kuru skatītājiem paredzēts demonstrēt nākamajā gadā, informēja sabiedrisko attiecību speciāliste Agita Salmiņa.

Filma skatītājiem atgādinās par mīlestību, ko cilvēki redz ik dienas un kas ir tepat blakus rokas stiepiena attālumā, taču cilvēkiem pašiem ir jāprot to saskatīt.

Šo filmu caurstrāvos neizsakāma sirsnība pret cilvēkiem un dzīvi kā tādu, balstoties uz stāstiem, kas radušies tepat Latvijā.

"Filma "Es mīlu Tevi, Rīga" ir filmas veidotāju kopīga atzīšanās mīlestībā ne tikai Rīgai, bet visai latviešu tautai. Tajā būs atpazīstamas galvaspilsētas iecienītākās vietas, kā arī situācijas, kuras raksturīgas latviešu mīlestībai. Filmā skatītājs piedzīvos gan romantiskas situācijas, gan saskarsies ar dzīves dramatismu, gan smiesies, gan arī raudās, liekot saprast, ka dzīve ir pilnvērtīga tikai tās dažādībā ar kritumiem un kāpumiem.

Skatītājs redzēs ne tikai dažādus cilvēkus, bet arī dažādu Rīgu, izjutīs pilsētu tās mainīgumā, kur košais mijas ar pelēko, kā pilsētā, tā arī dzīvē,"

stāstīja Salmiņa.

"Es mīlu Tevi, Rīga" ir bezbudžeta filma, kas tapusi, balstoties uz cilvēku entuziasmu un ambīcijām. Filmas veidotāji ir režisors Gumennikovs, režisora asistente Olga Aleksejeva, scenāristi Pāvels Gumennikovs, Elīna Karule, Anna Muravska, Olga Aleksejeva un Linda Brila, operatori Mārtins Jansons, Kaspars Kursišs un Ritvars Lasmanis, kā arī aktieri - Maks Telkins, Olga Koheleva, Andrius Momantovas, Lelde Vikmane, Dana Skopāne, Armands Ikalis, Zane Lapsa, Kristofs Girgensons, Toms Auniņš, Jānis Bušmeistars, Ivita Puškina, Pēteris Nebars, Evita Andruce, Aleksejs Loginovs un citi.

Foto: www.gumennikovfilms.id.lv

Sekojot līdzi laikam, filmai tapusi arī sava mājaslapa "www.gumennikovfilms.id.lv", kas veidota sadarbībā ar jauno mākslinieci, Latvijas Mākslas akadēmijas studenti Sandru Strēli. Mājaslapā var sekot līdzi filmas jaunumiem, var aplūkot informāciju par filmas režisoru un filmas tapšanu, tās aizkulisēm, kā arī atrodamas intervijas ar aktierim un fotogalerijas no filmas uzņemšanas laukuma.

Filmas režisors Gumennikovs savu debiju kino jomā piedzīvoja Ķīnā, Ķīnas starptautisko filmu festivālā ar īsfilmu "Kaleidoskops", kur filma ieguva galvenās balvas nominācijās labākā režija un labākā filma.

Foto: www.gumennikovfilms.id.lv
Komentāri (14)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu