Stipendiāti novados cīnās ar sniegu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šobrīd novadu pašvaldībās tā saukto simtslatnieku darba rokas lieti noder, cīnoties ar Latviju piemeklējušo stihiju. Arī 48 Ikšķiles novada pašvaldībā strādājošie stipendiāti iesaistīti sniega tīrīšanā – simtslatnieki tīra trotuārus, atmet no jumtiem nogrūsto sniegu – darba pietiek visiem.

Ilze Arāja, Nodarbinātības valsts aģentūras Ogres filiāles vadītāja, norāda, ka programma ir ne tikai nodarbinātību veicinoša, bet krīzes pasākums. Šobrīd Labklājības ministrijas sniegtā informācija liecina, ka projekts turpinās līdz šā gada beigām. Plānots, ka otrajā pusgadā stipendija varētu samazināties no 100 uz 80 latiem. Tomēr, neskatoties uz to, simtslatnieku programma joprojām ir viens no populārākajām nodarbinātības aktivitātēm.

Darba praktizēšana pašvaldībās ir ļoti laba iespēja sešus mēnešus novērot darbinieku, pārbaudot gatavību un vēlmi strādāt. Novērota arī labā prakse - pēcāk simtslatnieki nereti tiek pieņemti pastāvīgā darbā.

Par bezdarbnieku praktizēšanas vietu izveidi pašvaldībās pērn raisījās asas diskusijas. Valdība, uzņēmēji un sabiedrība tomēr nespēja vienoties par to, kas tad īsti ir simtslatnieku programma - īslaicīgs un nepārdomāts risinājums nodarbinātības uzlabošanā vai tomēr vienīgā iespēja tūkstošiem cilvēku Latvijā gūt kaut minimālus ienākumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu