Liepnieks: Latvijai nav ietekmes starptautiskajā arēnā (9)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valsts prezidenta Valda Zatlera neaicināšana šogad piedalīties Pasaules ekonomikas forumā Davosā liecina, ka "mūsu valsti neuzskata par jel ko ietekmēt spējīgu un uztver kā tādu, kuras balsij nav nekāda nozīme starptautiskajā arēnā", sacīja polittehnologs Jurģis Liepnieks.

Viņš arī norādīja, ka foruma rīkotāji Zatleru līdz ar to neuztver par kaut cik nozīmīgu personu starptautiskajā politiskajā arēnā.

Savukārt Valsts prezidenta kancelejas skaidrojumi, ka Zatleram ir vienošanās ar Davosas foruma rīkotājiem par piedalīšanos reģionālajā forumā Dohā pērn, kā arī Centrālāzijas un Eiropas jautājumiem veltītajā reģionālajā Pasaules ekonomikas forumā Vīnē šogad, Liepniekam liek domāt, ka Valsts prezidenta kanceleja Latvijas iedzīvotājus neuzskata par gudriem.

"Es vienmēr ļoti negatīvi vēršos pret to politiķu PR jeb sabiedrisko attiecību formu, kura "a priori" pieņem, ka sabiedrība vai tie cilvēki, kurus viņi uzrunā, nav pārāk gudri," sacīja Liepnieks.

Viņaprāt, Valsts prezidenta kanceleja uzskata, ka sabiedrība domās, ka Zatlers pats ir nolēmis nebraukt uz Davosu un speciāli ir uzprasījies uz piedalīšanos reģionālajos forumos. Tas nav labs PR stils, ja iedzīvotājus uztver kā maz domājošus, norādīja polittehnologs.

"Būsim atklāti, situācija ir tāda, ka uz Davosas forumu grib nokļūt visi, bet organizētāji cenšas panākt, lai vispār kāds aizbrauc uz reģionālajiem forumiem," teica Liepnieks.

Viņa ieskatā, lai izteiktu ieteikumus prezidentam par produktīvāku darbu starptautiskās politikas arēnā, ir "daudz un dikti ko pētīt un analizēt", pie tam prezidentam patlaban traucē tas, ka tuvojas viņa amata pilnvaru beigu termiņš.

Jau ziņots, ka Zatlers šogad piedalīsies reģionālajā forumā Vīnē, kas būs veltīts Eiropas un Centrālāzijas jautājumiem, tāpēc neapmeklēs Davosas forumu Šveicē, informēja prezidenta preses sekretāre Ilze Rassa.

Prezidents šogad uz Davosas forumu nedosies, kas ir saskaņā ar vienošanos ar Pasaules ekonomikas organizatoriem, ka Zatlers 2010.gadā piedalās reģionālajā forumā Dohā, Katarā, un 2011.gadā reģionālajā forumā Vīnē, Austrijā.

Vīnes reģionālais forums norisināsies no 8.-9.jūnijam, liecina Pasaules ekonomikas foruma mājaslapā publicētā informācija.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu