Velk pa zemi pasažieri ar tramvaja durvīs iespiestu kāju (156)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kāda pasažiere svētdienas vakarā piedzīvojusi incidentu 6.tramvajā Rīgā. Maija paspējusi izkāpt vien ar vienu kāju, kad otra kāja tikusi iespiesta durvīs un tramvajs sācis braukt, kā rezultātā pasažiere vilkta pa zemi, tā trešdien vēstīja LNT raidījums „Tautas balss”.

Pasažiere Maija ap pulksten deviņiem devusies mājās no darba un iekāpusi 6.tramvajā, kas mērojis ceļu uz depo. Pasažiere „Tautas balsij” stāstīja baismu pilnos notikumus tramvajā, kad kāpusi no tā ārā pieturā pie sporta nama "Daugava".

Pasažiere nokrīt uz deguna

Maija apgalvoja, ka paspējusi izkāpt vien ar vienu kāju pieturā, kad tramvaja durvīs tikusi iespiesta. „Otrā [kāja] vēl karājās, kad tramvajs uzreiz sāka braukt, es gribēju ar roku noķert to, kas pa vidu [durvīm], un nepaspēju, bet paldies Dievam, jo aiztaisījās tās durvis ciet, man būtu durvīs varbūt vēl roka iekšā.”

Pēc kājas iespiešanas pasažiere esot kritusi uz priekšu. „Es domāju, ka nu tūlīt apstāsies un vēl ātrumā tās kājas uzrāvu uz augšu pie sevis, ar otru roku griezos, lai būtu uz sānu, nevis šitādā pozā, kā es biju uz deguna un kājas uz to pusi man,” atceras Maija.

Tramvajs turpinājis braukt

Neraugoties uz notikušo, 6.tramvajs esot iespaidīgā ātrumā braucis uz priekšu, pāri krustojumam un tikai pēc tam apstājies. „Viņa kā laida, tā laida. Es tur kā tāds muļķis četrāpus, var pat teikt, ar to degunu iekšā, vēl tagad viss sāp,” piebilda cietusī pasažiere.

Kā informēja „Tautas balss”, Maija bezpalīdzīgi bija vāļājusies gar zemi, turpretim tramvaja vadītāja turpinājusi braukt. Pie cietušās esot pieskrējuši pusaudži, kas interesējās par viņas veselības stāvokli.

Maija sacīja: „Es pat parunāt nevarēju, teicu - viss ir labi - un tad kaut kā nebūt piecēlos un aizgāju, apsēdos tur pie tās pieturas.” Cietusī bijuši šoka stāvoklī un tikai pēc ilgāka laika aptvērusi, kas ar viņu noticis.

Sēž uz soliņa šoka stāvoklī

„Kādas minūtes 6-7 es tur tā nosēdēju un tad atnācu uz māju, bet pie sevis domāju, ka tas ir ārprāts, tas kā murgs bija,” atminas Maija, sakot, ka viņai bijusi tāda sajūta, it kā kājas tiktu nobrauktas.

Cietusī redzējusi, ka tramvajs tālāk apstājies, durvis vaļā, bet neviens pie viņas nenāk. Puikas, kas Maiju uzrunājuši, esot aizgājuši uz tramvaju, un tikai tad iznākusi ārā tramvaja vadītāja. „Tie bērni man pienāca klāt un palīdzēja, bet viņa stāvēja tur, attaisījusi durvis, un pat netaisījās kāpt ārā,” sacīja cietusī.

Lūdz nevienam neziņot

Pēc tam tomēr tramvaja vadītāja pienākusi pie Maijas un nevis apjautājusies par viņu, bet gan lūgusi nevienam neziņot par notikušo.

Maija raidījumam apgalvoja: „Vienīgais, ko viņa man skaidroja, tā vadītāja, lai es nevienam neziņoju, jo viņa palikšot bez darba. Es teicu - pagaidiet, jūs tad bez darba, bet ko man, ja būtu kājas noņēmuši nost?!” Vadītāja par sevi vien esot runājusi.

Pēc Maijas stāstītā, durvis tikušas ātri aizvērtas, iespiežot viņas kāju tāpēc vien, lai izvairītos no pasažieriem-puikām, kuri būtu varējuši būt bezbiļetnieki. Incidents noticis tramvaja otrajā vagonā.

Cietusī sūdzas "Rīgas satiksmē"

Pretēji 6.tramvaja vadītājas lūgumam Maija tomēr sūdzējusies uzņēmumā „Rīgas satiksme”, jo uzskata, ka vadītājai pienākas sods par šādu rīcību pret pasažieri. „Rīgas satiksmes” preses sekretārs Viktors Zaķis „Tautas balsij” atzina, ka patiešām fiksēta virkne pārkāpumu, ko pieļāvusi konkrētā tramvaja vadītāja.

„Tas šoka stāvoklis jeb arī tas afekta stāvoklis no pašas vadītājas ir vedinājis uz to, ka viņa nav ziņojusi par šo te dispečeru dienestam, kas bija obligāta prasība viņai,” norādīja Zaķis. Uzņēmumā atzina, ka tikai pēc raidījuma zvana fiksējuši, ka noticis tāds incidents.

Tramvaja vadītāju atlaidīs no darba

Negadījumā vainotajai tramvaja vadītājai šobrīd esot darba nespējas lapa. Tomēr darba devējs esot saņēmis darbinieces paskaidrojumus, kuros viņa atzinusi savu nevērību pret pasažieri svētdienas vakarā, kad vadījusi 6.tramvaju.

Zaķis uzsvēra, ka darbiniecei obligāti vajadzējis ziņot dispečeru dienestam, policijai un ātrajai medicīniskajai palīdzībai. „Tas ir ļoti rupjš pārkāpums, kas tika izdarīts,” uzsvēra Zaķis.

Zaķis raidījumam apliecināja, ka „Rīgas satiksmes” vadība pieņēmusi lēmumu izbeigt darba attiecības ar konkrēto tramvaja vadītāju, kad viņai beigsies darba nespējas lapa.

Komentāri (156)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu