Ādažu novadā pārrauts aizsargdambis, applūdušas pļavas

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ādažu novadā līdz ar Gaujas aizsargdambja pārraušanu applūdušas vairākas pļavas, pavēstīja pašvaldības priekšsēdētāja pienākumu izpildītājs Pēteris Balzāns.

Viņš norādīja, ka dambis Muižas rajonā pārrauts aptuveni 10 līdz 15 metru garā posmā un ļoti iespējams, ka pie dambja bojājuma vainojami bebri. "Bebri dambja iekšpusē veido alas, kuras palu laikā piepildās ar ūdeni un veidojas izskalojumi," sacīja Balzāns.

Tomēr mājas nav applūdušas, un iedzīvotājus nav vajadzējis evakuēt.

Savukārt, rodoties dambja pārrāvumam, ūdens līmenis Carnikavas novadā nokrities vidēji par pieciem centimetriem, aģentūrai BNS pastāstīja Carnikavas novada domes priekšsēdētāja Daiga Jurēvica.

Tomēr viņa minēja, ka situācija nav būtiksi mainījusies - joprojām ir applūdis Gaujas ciemats un Dzirnupes iela atrodas aptuveni 90 centimetru zem ūdens. Viņa informēja, ka elektrība atvienota jau 37 mājām.

Jau vēstīts, ka sestdien Carnikavā 27 mājām atvienota elektrība un applūdusi Dzirnupes iela un blakus esošās teritorijas.

Carnikavas novada dome gatavojas pieteikties finansējumam aizsargdambja rekonstrukcijai, lai turpmāk varētu pasargāt iedzīvotāju mājokļus, paaugstinoties ūdens līmenim Gaujā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu