Nepalīdz atgūt bankomāta norīto Dānijas bankas karti

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kuldīgas iedzīvotājs Agris piedzīvojis nepatīkamu starpgadījumu ar bankas karti. Viņš vēlējies ar Dānijas bankas karti Latvijā izņemt naudu, taču bankomāts karti norija. Agris vairākas reizes esot lūdzis „DnB Nord” bankas palīdzību kartes atgūšanā, taču saņēmis vien ieteikumu braukt uz Dāniju pēc savas kartes, otrdien vēstīja LNT raidījums „Tautas balss”.

Saņem algu Dānijas bankas kontā

Vairākus gadus kuldīdznieks Agris dzīvojis un strādājis Dānijā, lai nopelnītu iztiku savai ģimenei. Tad vīrietis atgriezās Latvijā un nolēma meklēt darba vietu dzimtenē. Ārzemēs nopelnītā alga tika Agrim pārskaitīta uz Dānijas bankas kontu. Ar Latvijas bankām viņam saistību nav, vēstīja „Tautas balss”.

Kādudien Agris vēlējies ar Dānijas bankas karti izņemt naudu vietējā Kuldīgas bankomātā. Viņš devies uz „DnB Nord” bankas filiāli. „Gāju uz bankomātu, ievietoju karti, lai apskatītos, cik man ir naudiņas. Ievietoju karti, nospiedu summu, man iznāca čeks, un bankomāts norija manu karti,” stāstīja Agris.

Bankas padoms: Brauc uz Dāniju!

Lai atgūtu bankomātā norīto Dānijas karti, Agris esot nākamajā dienā devies uz „DnB Nord” banku skaidroties. Bankā ticis sacīts, ka neizdosies karti atgūt, tādēļ Agrim jābrauc uz Dāniju un tur jāpasūta sev jauna bankas karte.

„Man nav plāna braukt uz Dāniju. Solīja, ka atzvanīs,” piebilda Agris. Taču arī pēc divām dienām no bankas neatzvanīja, un Agris vēlreiz devies risināt jautājumu uz banku. Tur paskaidrots, ka bankas karte it kā aizvesta uz Rīgu.

Vairākas nedēļas Agris gājis uz banku un cerējis atgūt Dānijas bankas karti. „Nauda ir, bet netieku klāt savai naudiņai. Pasaka, ka tā nav viņu problēma, viņiem neinteresē. Jāpērk biļete, jābrauc uz Dāniju, lai tiktu pie savas naudiņas,” noraizējies saka Agris.

Laikus neinformēja Latvijas banku

Savukārt „DnB Nord” bankas Karšu daļas darbības nodrošināšanas grupas vadītāja Evita Paidere raidījumam „Tautas balss” skaidroja, ka konkrētajā gadījumā Agris varējis atgūt norīto bankas karti, ja vien būtu jau tajā pašā dienā uzrakstījis iesniegumu un vērsies bankā.

„Karti bankomāts var atņemt dažādu iemeslu dēļ. Karte var būt nobloķēta vai norija tehnisku iemeslu dēļ. Varbūt nezināja, ka karte nobloķēta. Varbūt laikus neizņēma karti no bankomāta. Tad pēc dažām sekundēm kartiņu norij,” tādas versijas par starpgadījumu ar bankomātu izteica Paidere.

Procedūra nosaka, ka „DnB Nord” banka neglabā pie sevis citu banku kartes. „Mēs nosūtām uz izdevējbankām un sagriežam tās, kas nav derīgas. Es nezinu, kā ir šajā gadījumā, ja godīgi. Es zinu, ka kartes pie mums vairs nav,” atzina Paidere.

Ir iespēja saņemt karti pa pastu

"DnB Nord" bankas pārstāve iesaka Agrim sazināties ar Dānijas banku, uz kurieni, visticamāk, viņa karte esot nosūtīta. Paidere gan norādīja, ka vīrietim neesot jādodas uz Dāniju, lai atgūtu savu karti.

Šo situāciju varot atrisināt tepat Latvijā. Visbiežāk šādos gadījumos praktizē savstarpēju vienošanos, ka bankas karte tiek atsūtīta klientam, izmantojot pasta pakalpojumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu