Skolēni apdraudēti renovētā skolas sporta zālē

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Slokas pamatskolas darbinieki un skolēni satraukti par savu drošību skolas sporta zālē, kā arī pauž neapmierinātību ar lielo akustisko troksni, kas dzirdams sportošanas laikā, otrdien informēja LNT raidījums „Tautas balss”.

Tikai pirms diviem gadiem Slokas pamatskolā veikta renovācija, kas izmaksājusi prāvu naudas summu, taču sporta zālē jau ilgāku laiku novēroti defekti.

Pēc stundām sāp galva

Sporta skolotāja Regīna Strautiņa „Tautas balsij” pastāstīja: „Mums ir ļoti liels akustiskais troksnis zālē, kas stipri pārsniedz jebkuras normas.” To apstiprināja arī otra sporta skolotāja Adrija Muša, sakot, ka pēc stundām galva esot dulla.

Arīdzan skolēni sūdzas par galvassāpēm pēc sporta nodarbībām. Klātienē izmērot trokšņa līmeni sporta zālē, secinām, kas tas ir tuvu 100 decibeliem, kas līdzinās trokšņa līmenim koncerta laikā.

No griestiem krīt detaļas

Ne vien stiprais akustiskais troksnis, bet arī drošība sporta stundās uztrauc skolotājus un skolēnus. Pēc renovācijas esot izkritušas lampas no rāmjiem, nokritušas metāliskās ventilāciju lūku konstrukcijas un režģi, kas kādudien var smagi traumēt cilvēkus sporta zālē.

Jau 2009.gadā esot lūgta palīdzība Jūrmalas pilsētas domei, lai rastu risinājumu konstatētajiem defektiem sporta zālē, apgalvoja Slokas pamatskolas saimniecības daļas vadītāja Inta Korsaka. „Mums ir vesela mapīte, katru dienu rakstām domei, ka mums ir problēmas. Viņi atbild, ka tās tiks risinātas,” teica Korsaka.

Sarakstē lūdz novērst trūkumus

Savukārt Slokas pamatskolas direktors Guntars Miķelsons raidījumam norādījis, ka atbildība šajā gadījumā jāuzņemas uzņēmumam, projekta autoram „Tugaļev LTV” un tām iestādēm, kas atļāva telpu nodošanu ekspluatācijā. Projekta īstenotājs "Tautas balsij" atzina, ka visas šīs problēmas esot risināmas.

Tikmēr Jūrmalas pilsētas domes pārstāve Baiba Gailīte sacīja, ka 20.aprīlī saņemta Slokas pamatskolas sūdzība par trūkumiem sporta zāles ventilācijas sistēmā. Jūrmalas pilsētas dome pārsūtījusi vēstuli projekta realizētājam - uzņēmumam „Gādība” ar lūgumu novērst šos trūkumus atbilstoši garantijas remonta nosacījumiem.

„Gādība”, kas realizēja projektu, notiekošajā vaino projektētāju, vēstīja „Tautas balss”. Kamēr citi viens uz otru norāda un meklē vainīgos, tikmēr vienīgi arhitektu birojs solījies šo problēmu risināt, kamēr vēl skolā nav noticis kāds nelaimes gadījums.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu