Reiniks vadīs konkursa "eXperiments" fināla tiešraidi

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jau šo sestdien, 7.maijā, plkst. 20:35 LNT kanāla tiešraidē norisināsies "Latvenergo" koncerna erudīcijas konkursa "eXperiments" fināls, kurā tiks noskaidrots, kura no piecām Latvijas reģionu komandām - Kurzemes, Vidzemes, Zemgales, Latgales vai Rīgas - iegūs uzvarētāja titulu! Fināla tiešraidi vadīs populārais un iemīļotais mūziķis Lauris Reiniks, informē Zane Pētersone, LNT Pašreklāmas projektu vadītāja.

Finālā par Latvijas jauno erudītu titulu cīnīsies: Kurzemes reģiona komanda - Māteru Jura Kazdangas pamatskolas "Zibšņi", Vidzemes reģiona komanda - Gulbenes 2.vidusskolas "Voltiņš", Zemgales reģiona komanda - Auces vidusskolas "Kāpostiņi", Latgales reģiona komanda - Aglonas vidusskolas "Smaidīgie Omi" un Rīgas reģiona komanda - Rīgas 94.vidusskolas "Potenciāls".

Lielajā finālā jauniešiem būs jāpierāda sava erudīcija, risinot uzdevumus, kuriem nepieciešamas gan skolā apgūtās teorētiskās zināšanas, gan atjautība un spēja radoši domāt.

Finālā LNT kanāla tiešraidē uzstāsies un ikvienu priecēs dziedātāja Evija Sloka un grupa "PER", bet elpu aizraujošus burvju trikus demonstrēs burvju mākslinieks Pecolli.

Konkursam pieteicās rekordliels komandu skaits no visiem Latvijas reģioniem - kopumā 220 komandu jeb 1540 skolēnu no 8. un 9. klasēm kopā ar skolotājiem konsultantiem. Lai kvalificētos noslēguma spēlei, komandām bija jāveic vairāki pārbaudījumi - skolēni atbildēja uz iesildīšanās jautājumiem, vēlāk startēja "eXperimentālajā izaicinājumā", izstrādājot cietos riekstus saviem konkurentiem un lauzot galvu, lai iegūtu atbildes uz vairāk nekā 300 konkurentu sagatavotajiem uzdevumiem. Neklātienes noslēdzošajā kārtā - 25 komandu konkurencē - dalībnieki cītīgi risināja ekspertu sagatavotus āķīgus fizikas uzdevumus. Skolēniem bija jāsagatavo arī radošais uzdevums - komikss ar prognozēm par elektrības attīstību pēc 20 gadiem.

Kura komanda kļūs par Latvenergo koncerna erudīcijas konkursa "eXperiments" uzvarētājiem un iegūs galveno balvu - ceļojumu uz Krētu? Skaties finālu jau šo sestdien LNT tiešraidē plkst. 20:35!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu