Netiek mājās pārpildītu starppilsētu autobusu dēļ

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lieldienu svinību prieks zudis kā nebijis Agitai, kura pēc svētku brīvdienām vēlējusies nokļūt mājās Rīgā. Lai gan abas ar meitu stāvējušas autobusa pieturā, vairāki autobusi ceļa posmā Bauska – Rīga esot lielā ātrumā pabraukuši garām un pasažierus neuzņēmuši, tā trešdien informēja LNT raidījums „Tautas balss”.

Par autobusu šoferu rīcību Lieldienu svētku pievakarē, kad nākamajā rītā pašai jābūt darbā un meitai skolā, sarūgtinājumu pauda Agita. Abas ar meitu gaidījušas autobusu pieturā „Balkas”, kas atrodas tieši pirms Ķekavas.

Trīs autobusi pabrauc garām

Pirmais autobuss bez ātruma samazināšanas esot viņām pabraucis garām pulksten 19:16. Tieši tāpat pieturā nepiestājuši nākamie autobusi, kurus paredzēja reisu saraksts, - ne pulksten 20:06, ne pulksten 20:46.

Tā kā bija atlicis vien pēdējais reisa autobuss pulksten 22:16, Agita izlēmusi zvanīt uz Bauskas autoostu un noskaidrot situāciju. Dispečeri esot interesējis, vai autobusiem logos bija izlikta informējoša norāde, ka tajos vairs brīvu vietu nav.

Taču Agita paskaidrojusi, ka autobusi tik ātri pabraukuši garām pieturai, ka vispār neesot izdevies saskatīt, vai logā kas norādīts. Jebkurā gadījumā šāda norāde nebūtu viņai mierinājums, jo garām pabraukuši trīs autobusi, bet abas rēķinājušās, ka nākamajā dienā tiks uz darbu un skolu.

Iemesls - pārpildīti autobusi

Par laimi, vēl pulksten 22 kursējis maršruta autobuss, ar ko abas pasažieres veiksmīgi nokļuvušas mājās. Tomēr auto pārvadātāju kompānija „B-bus” sabojājusi svētkus, uzskata Agita.

„Varētu teikt tā, ka manas Lieldienu brīvdienas beidzās ar ļoti lielu sarūgtinājumu,” atzīst Agita. Kā „Tautas balsij” telefonintervijā skaidroja „B-bus” pārstāve Ginta Rublovska, garām pabraukušie autobusi bijuši cilvēku pārpildīti, līdz ar to „Balkās” pasažierus neuzņēma.

Autobusos atļauts uzņemt vien tik cilvēku, cik noteicis transportlīdzekļa ražotājs. Tomēr vaina vairāk jāmeklē tajā apstāklī, ka „B-bus” ir tikai valsts pasūtījuma izpildītājs un esot nepietiekams autobusu skaits, lai pārvadātu visus braukt gribētājus.

Iesaka lūgt papildu reisus

Tādēļ Rublovska ieteica pēc šā gadījuma vērsties Autotransporta direkcijā, kurā pasažieri var lūgt norīkot papildu reisus, piemēram, svētku dienās, lai šāda situācija neatkārtotos. Pats uzņēmums esot direkciju informējis par nepieciešamību atstāt esošo reisu skaitu, to nesamazināt.

„Mums ir ļoti sāpīgi, jo mēs zinām, ka tiks samazināti vēl reisi. Pat ļoti grūti iedomāties, jo ļoti daudz cilvēku nekur netiks,” norādīja Rublovska. Taču Autotransporta direkcijā raidījumam atzina, ka par papildu reisu ieviešanu domājot pārvadātājs, nevis direkcija.

Autotransporta direkcijas pārstāvis Normunds Narvaišs pauda viedokli: „Prakse ir tāda, ka pārvadātājs, kas atrodas tuvāk pasažierim, cilvēkam un labāk redz nekā mēs, kurā brīdī vajadzētu palielināt un kurā samazināt reisus, jo ikdienas reisi nebūs tik piepildīti.”

Sūdzības par maršrutu Rīga - Bauska

Salīdzinot ar citām Latvijas pilsētām, papildu reisi esot gan uz Valmieru, Cēsīm, gan Liepāju un citos virzienos. Savukārt tieši par maršrutu Rīga – Bauska cilvēki izteikuši neapmierinātību.

Lai paziņotu par pārpildītu autobusu, vienīgais informatīvais risinājums ir norāde logā. Agita gan apgalvoja, ka autobuss neesot braucis tādā ātrumā, lai viņa paspētu ieraudzīt šādu ziņojumu.

Savukārt par „B-bus” izteikumiem, proti, ka turpmāk pasažieriem biežāk radīsies problēmas ar pārpildītiem autobusiem, jo tikšot ievērojami samazināts autobusu skaits, Narvaišs „Tautas balsij” apgalvoja, ka netiks samazināts to autobusu skaits reisos, kuros ir pasažieru plūsma.

„Mēs sākam ar to, ka mēģinām necelt cenas. Pārskatām visus reisus, kur šī pasažieru plūsma ir mazāka. Līdz ar to tur mēģinām likt mazākas ietilpības autobusus vai arī kādu reisu vispār noņemt, varbūt likt reizi stundā, nevis pusstundā. Tātad cilvēkam būs grūtāka situācija, bet viņš varēs nokļūt,” skaidroja Narvaišs.

Skatīt pievienoto video.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu