"Nordea" Rīgas maratonā - vairāk nekā 16 200 dalībnieku

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Dalībai "Nordea" Rīgas maratonā reģistrējušies jau vairāk nekā 16 200 dalībnieku, preses konferencē informēja maratona rīkotāji. Svētdien, kad notiks maratons, gaidāms arī silts laiks

Skrējēji no 45 pasaules valstīm

Maratonā piedalīsies vismaz 1707 ārvalstu sportisti. Lielākais skrējēju skaits būs no Latvijas - 14 498, kurai seko Somija ar 322 skrējējiem, Lietuva ar 211, Igaunija ar 173, Vācija ar 142, Lielbritānija ar 134, Itālija ar 113, Francija ar 55, Nīderlande ar 49, kā arī Zviedrija, kuru Rīgas maratonā pārstāvēs 43 skrējēji.

No jau reģistrētajiem dalībniekiem 950 skries maratona distanci, 2549 dalībnieki - pusmaratona distanci, 2241 dalībnieks - desmit kilometru distanci, bet 10 465 dalībnieki skries piecu kilometru distanci.

Uzņēmumu vidū visplašāk maratonā būs pārstāvēti "Lattelecom" darbinieki - aptuveni 1280. Otru lielāko korporatīvo grupu veidos "Nordea bankas" skrējēji, kuri kopskaitā būs aptuveni 620, ieskaitot arī 180 kolēģus no citām valstīm. Trešais plašāk pārstāvētais uzņēmums būs "Latvenergo" ar aptuveni 500 maratona dalībniekiem.

Svētdien būs silts laiks

Preses konferencē Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) jokojot sacīja, ka arī Rīgas domes vadība būs pārstāvēta 100%, jo skries gan viņš, gan arī Rīgas vicemērs Andris Ameriks (LPP/LC). Maratonā piedalīšoties arī 129 pašvaldības policisti, 1093 skolēni. Svētdien gaidāms silts laiks, un Ušakovs vēlēja visiem dalībniekiem labu garastāvokli un labu skrējienu.

Arī "Nordea bankas" prezidents Valdis Siksnis, "Lattelecom" komercdirektore Kerli Gabriloviča un "Hanzas maiznīcu" mārketinga un tirdzniecības direktors Edijs Vegners vēlēja visiem maratona dalībniekiem lielisku un labām emocijām piepildītu skrējienu.

Lai nedaudz atvēsinātu gan skrējēju prātus, gan arī ķermeņus, distancē būs izveidota "Nordea" duša, bet emocionālu uzmundrinājumu skrējēji varēs gūt, vērojot sveicienus "Lattelecom" izvietotajos ekrānos. Savukārt finišā skrējējus sagaidīs "Hanzas maiznīcas" komanda, kura ar 25 000 maizīšu centīsies atjaunot skrējēju spēkus.

Garāko distanču starts jau pulksten 8:30

Maratona un pusmaratona distanču skrējēji trasē dosies plkst.8.30, plkst.11.30 skrējienu sāks desmit kilometru distances dalībnieki, bet plkst.12.30 - minimaratona dalībnieki.

Kā informē organizētāji, lielākā maratona zvaigzne šogad būs Janne Holmens no Somijas, kurš 2002.gadā ieguvis Eiropas čempiona titulu, bijis olimpisko spēļu dalībnieks un Somijas rekordists.

Pārstāvēts tiks arī Āfrikas kontinents

Uz Rīgu ceļu mērojuši arī vairāki etiopieši ar lieliskiem personīgajiem rekordiem, piemēram, Birbo Guta, kurš maratona distanci pieveicis divās stundās desmit minūtēs un 51 sekundē, Adems Huseins ar personīgo rekordu divas stundas 11 minūtes un 18 sekundes. Kenijas maratonists Julius Kuto maratona distanci spējis noskriet divās stundās 12 minūtēs un 22 sekundēs, bet Baltkrievijas skrējējs Andrejs Gordevs to paveicis divās stundās 11 minūtēs un 44 sekundēs.

No Latvijas skrējējiem uz augstākajām vietām pretendējot Jānis Arseņikovs, kura personīgais rekords ir divas stundas 33 minūtes un 49 sekundes.

Savukārt slavenākā skrējēja sieviešu konkurencē Rīgā ieradusies no Kenijas. Karolīna Kvambaja ar personīgo rekordu divas stundas 28 minūtes un 47 sekundes ir viena no ātrākajām maratona skrējējām pasaulē.

"Nordea" Rīgas maratons notiks 22. maijā, un tā laikā dalībniekiem būs pieejamas četras distances - 42 kilometru, 21 kilometra, desmit kilometru un piecu kilometru.

Maratons Rīgā notiek kopš 1991. gada, un šogad 22.maijā pasākums notiks jau 21.reizi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu