Deputātu satriec Staļina plakāts Rīgas centrā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krišjāna Barona ielā 12 pa nakti izvietots lielizmēra Padomju Savienības diktatora Josifa Staļina portrets ar uzrakstu "Slava Staļinam" krievu valodā, TVNET informēja Saeimas deputāts un "Visu Latvijai" līderis Raivis Dzintars.

"Uzskatu, ka tā ir nepārprotama totalitārā režīma slavināšana, līdz ar to vēršanās pret Latviju kā neatkarīgu valsti. Tas nav vienkārši huligānisms, tas ir spļāviens sejā visām padomju terorā cietušām latviešu ģimenēm. Tas, ko oranži melno lentīšu izmantotāji un 9. maija svinētāji vēlas slepus un klusībā, šoreiz tiek atklāts bez jebkādas cenzūras," sašutis bija deputāts.

Viņš arī aicināja iekšlietu ministri Lindu Mūrnieci pievērst uzmanību šim faktam un personīgi sekot līdzi, lai likuma pārkāpēji tiktu atrasti un saukti pie atbildības.

Vēlāk noskaidrojās, ka plakāts izvietots Krievijas seriāla "Apgabala drāmas teātris" filmēšanas vajadzībām un tā novietošana saskaņota gan ar atbildīgajām Rīgas institūcijām, gan viesnīcas vadību, un par to informēti arī viesnīcas viesi.

Uzzinot plakāta izvietošanas iemeslus, Dzintars savus apgalvojumus atsauca.

Skatīt pievienoto video.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu