Kredītiestāde brutāli atsavina dzīvokli

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kāda rīdziniece šobrīd spiesta mitināties savas mājas kāpņu telpā, jo viņu no mājokļa izlikusi kredītiestāde „Finkor”. Uzņēmuma pārstāvji bija ieradušies, kad pati saimniece nemaz nebija mājās, un bez žēlastības izmetuši pa logu sievietei piederošās sadzīves mantas, kas tagad veido milzu kaudzi turpat pagalmā, tā otrdien vēstīja LNT raidījums „Tautas balss”.

Ieķīlā dzīvokli meitas labad

Konstance savulaik bija atļāvusi ieķīlāt savu dzīvokli, lai viņas meita varētu saņemt kredītiestādes „Finkor” aizdevumu 20 tūkstošu latu apmērā. Aizdevums ticis noformēts uz meitas vārda. „Es tam piekritu, saprotiet. Mūsu ģimene ir diezgan liela, un vismaz viņa mani tā informēja, ka mēģināsim pirkt kādu māju un remontēt, tāpēc es tam piekritu,” pastāstīja Konstance.

Sievietes meita esot regulāri atmaksājusi kredītu, līdz brīdim, kad palikusi bezdarbniece. Tobrīd viņai atlicis atdot vēl pusi no aizdevuma summas. Lai gan ģimene lūgusi „Finkor” uz vienu gadu atlikt aizdevuma atmaksu, tomēr firmai bijusi kategoriska nostāja un tā Konstances dzīvokli pārņēmusi savā īpašumā.

Pa logu izmestās mantas - sadauzītas

Ieķīlātā dzīvokļa saimniece šajā situācijā tik daudz nebēdājas par zaudēto īpašumu, kā par veidu, kādā kredītiestāde atsavinājusi viņai dzīvokli. Kā apgalvoja Konstance, dzīvokļa atsavinātāji no „Finkor” esot bezrūpīgi visu viņas mantu izdemolējuši un izmetuši pa dzīvokļa logu.

Sieviete pati nemaz neesot bijusi mājās, kad ieradušies firmas pārstāvji. „Mājās bija mazdēls ar sieviņu, viņiem pat neatļāva manā istabā ieiet un manas mantiņas paņemt. Tagad manas mantiņas aiz loga un saplēstas,” norādīja Konstance, kura tagad guļ mājas kāpņu telpā.

Ģimene lūgusi firmai neaizslēgt un apzīmogot durvis līdz nākamajam rītam, lai būtu iespēja paņemt dzīvoklī esošo dīvānu, sekciju, plīti un citas mantas. Sieviete uzskata, ka tās tomēr pieder ģimenei, taču vairs viņai nav iespēju iekļūt atsavinātajā mājoklī.

Policijai uzrāda Zemesgrāmatas apliecību

„Finkor” iekļūšanu dzīvoklī un mantu izsviešanu organizējusi bez policijas klātbūtnes, tā raidījumam pastāstīja sievietes mazdēls Raitis. Ģimene izsaukusi policistus, taču firma tiem esot uzrādījusi Zemesgrāmatas apliecību, kas apliecina viņu īpašumtiesības.

Tikmēr „Tautas balsij” neizdevās tikties ar „Finkor” vadību, lai runātu par šo gadījumu. Firmā tika solīts, ka raidījumam atzvanīs, taču tas aizvien neesot izdarīts.

Vai firmas darbinieki rīkojušies patvaļīgi, to policijā varēs izvērtēt tikai pēc dokumentu saņemšanas, proti, kad notikušo skatīs administratīvās lietas vai krimināllietas ietvaros. Visticamāk, firma tiks sodīta, vēstīja raidījums.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu