Eksperti: Politiskā situācija neietekmēs tūrisma nozari

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Politiskie notikumi Latvijā, visticamāk, neietekmēs tūristu interesi par mūsu valsti kā ceļojuma galamērķi, biznesa portālam "Nozare.lv" norādīja aptaujātie tūrisma eksperti.

Kā atzīmē Latvijas Tūrisma aģentu un operatoru asociācijas priekšsēdētāja Kitija Gitendorfa, ne tikai Latvijā, bet arī citur pasaulē notiek dažāda mēroga politiskie notikumi, kuri tūrisma nozari būtiski neietekmē.

"Vai, piemēram, tūrisma plūsma uz Čīli kā mainījās, kad visā pasaulē ziņoja par iegruvušajiem ogļračiem? Čīle tika pieminēta katrās ziņās, bet tas uzreiz nenozīmē, ka tūristu plūsma radikāli palielinājās vai samazinājās. Tāpat Beļģijas gadījums, kura nespēja izveidot valdību veselu gadu. Protams, tas arī neietekmēja tūristu plūsmu. Šāda veida notikumi nemaina ceļotāju plānus. Šie notikumi varbūt ir svarīgi mums, bet galīgi nav apdraudējums tūristam, un tie viņiem ir mazsvarīgi, lai neteiktu - vienaldzīgi," atzīmē Gitendorfa.

Līdzīgi uzskata arī Latvijas lauku tūrisma asociācijas "Lauku ceļotājs" prezidente Asnāte Ziemele. "Vai tūristi pirms galamērķa izvēlēšanās mēdz uzdot sev jautājumus - vai šajā valstī ir valdība, kāda tā ir, vai tik nav mazākumā, par ko un kā balsojuši pēdējā laikā? Nē. Šis ir mūsu tautas laiks, un nekādiem tūristiem gar to nav nekādas daļas," norāda asociācijas prezidente.

Arī tūrisma aģentūras SIA "Baltijas ceļojumu grupa", kura pamatā nodarbojas ar ienākošā tūrisma pakalpojumu sniegšanu, valdes priekšsēdētājs Vladislavs Korjagins klāsta, ka parasti šādi notikumi valstī neietekmē nedz tūristu galamērķa izvēli, nedz interesentu piesaisti.

"Ja vien neizceļas līdzīgas nekārtības, kādas bija pēdējo reizi 13.janvārī, nekas cits neliks tūristiem pārdomāt izvēlēties ceļot uz Latviju. It īpaši vasarā, kas ir mierīgais atpūtas gadalaiks," skaidro Korjagins.

Kā ziņots, pamatojies uz Satversmes 48.pantu, Valsts prezidents Valdis Zatlers 28.maijā rosināja atlaist Saeimu.

Savā runā Zatlers uzsvēra, ka 26.maija Saeimas balsojums, kas nedeva atļauju Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam veikt kratīšanu Saeimas deputāta Aināra Šlesera (PLL) dzīvesvietā, "ir kā sirēna, kas brīdina par nopietnu konfliktu starp likumdevēju un tiesisko varu". Saeima savā balsojumā izrādīja necieņu pret tiesu varu, uzsvēra Zatlers, un tā nav pirmā reize - 9.Saeima neapstiprināja amatā ģenerālprokuroru, kuru virzīja tiesu varas augstākā amatpersona.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu