SC un ZZS deputātiem būs brīvais balsojums

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Apvienības "Saskaņas centrs" (SC) Saeimas frakcija šodien atklātā sēdē, klātesot daudziem žurnālistiem, vienojās, ka deputātiem par Valsts prezidenta amata kandidātiem būs brīvais balsojums. Brīvais balsojums būs arī Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) deputātiem.

Nevar vienoties

Sēdē izskanēja viedoklis gan par labu pašreizējam Valsts prezidentam Valdim Zatleram, gan otram kandidātam Saeimas deputātam Andrim Bērziņam (ZZS), gan arī tika rosināts nebalsot ne par vienu kandidātu, tomēr pēc diskusijām tika secināts, ka kopīgu lēmumu pieņemt būs grūti, tāpēc deputāti vienojās par brīvo balsojumu.

Brigmanis turēšot vārdu

ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis turēšot doto vārdu un ceturtdien Valsts prezidenta vēlēšanās sola balsot par Valdi Zatleru, savukārt frakcijas deputātiem būs brīvais balsojums.

Trešdien pēc frakcijas sēdes Brigmanis žurnālistiem neatbildēja uz jautājumu, cik daudz deputātu atdos savu balsi par Andri Bērziņu (ZZS), ko šim amatam virza pieci ZZS frakcijas deputāti.

"Katram ir sava izvēle, katrs lai dara, kā viņš vislabāk šo situāciju saprot," sacīja Brigmanis un norādīja, ka situācija šoreiz ir neordināra.

Valsts prezidenta vēlēšanas notiks rīt.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu