Neatzīst modeļu direktores vainu meiteņu paverdzināšanā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas apgabaltiesa trešdien attaisnoja modeļu aģentūras "www.management" direktori Olgu Košikeviču par vairāku nepilngadīgu meiteņu nosūtīšanu piespiedu darbā uz Itāliju, informēja tiesā.

Atņem nopelnīto

Pilns sprieduma teksts šajā lietā būs pieejams 16.jūnijā, kad to 30 dienu laikā varēs pārsūdzēt.

Cietušo puses pārstāve tiesā – organizācijas "Patvērums "Drošā māja"" juriste Gita Miruškina – iepriekš pastāstīja, ka "sievietes strādājušas par modelēm, kaut ko nopelnījušas, bet aģentūra "www.management" uzdevusies par pārstāvi un nopelnīto paņēmusi".

"Tādējādi meitenes bez atalgojuma, tikai par izmitināšanu un vēdera tiesu turpinājušas modeļu darbu. Tas ir viens no cilvēku tirdzniecības veidiem, tieši saistīts ar piespiedu darbu,"

norādīja juriste.

Par modeli tikai pēc seksuālo pakalpojumu sniegšanas

Lietas skatīšanas laikā arī pausts, ka daļa meiteņu uz modeles darbu varēja pretendēt tikai pēc seksuālo pakalpojumu sniegšanas.

Kopumā šajā lietā ir četras cietušās, bet vēl apmēram 25 sievietes lietā atzītas par lieciniecēm. Nodarījums pret visām bijis līdzvērtīgs, taču ne visas piekritušas lietas ietvaros būt par cietušajām un aktīvi piedalīties lietas izskatīšanā.

Apsūdzētā savu vainu izvirzītajās apsūdzībās neatzina.

Prokurore šajā lietā par cilvēku tirdzniecību bija prasījusi piemērot reālu brīvības atņemšanu uz pieciem gadiem un mantas konfiskāciju.

Miruškina arī informēja, ka organizācija "Patvērums "Drošā māja"" sniegusi sociālās rehabilitācijas kursu cietušajām modelēm.

"Situācija ir tāda, ka valsts apmaksātā rehabilitācijas programma ir īslaicīga – tikai sešus mēnešus. Taču jurista konsultācija var būt aktuāla nevis dažos mēnešos pēc nodarījuma, bet arī pēc vairākiem gadiem. Tādējādi pašlaik tās meitenes, kuras negrib atkārtoti atcerēties piedzīvoto pāridarījumu, pārstāvam tiesā," savu saistību ar lietas gaitu izskaidroja organizācijas pārstāve.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu