Bērziņš: Jūtos kā tautas vēlētu deputātu prezidents

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jaunais Valsts prezidents Andris Bērziņš šodien preses konferencē pēc Saeimas balsojuma pateicās visiem par izrādīto godu un Saeimai par uzrādīto uzticību būt šajā amatā. Viņš atzina, ka jūtoties kā tautas ievēlētu deputātu prezidents.

"Divu nedēļu laikā, strādājot ar sevi un citiem, esmu ieguvis pietiekamu pieredzi, pastāstot par savu dzīvi un tās uztveri, kas būs par pamatu tālākai rīcībai, " skaidroja Bērziņš, uzrunājot sanākušos žurnālistus.

Prezidents uzskata, ka savos 66 gados izgājis cauri pietiekamai dzīves skolai, lai varētu saprātīgi kopā ar citiem nonākt pie ilglaicīgiem risinājumiem, lai pēc četriem gadiem dzīve Latvijā būtu uzlabojusies.

Viņš atvainojās visiem tiem, kas izbraukuši no Latvijas, un sola darīt visu, lai jaunie cilvēki, kas atstājuši valsti, lai mācītos ārvalstīs, atgrieztos šeit.

Viņš pauž pārliecību, ka Latvija var pastāvēt ilglaicīgi kā neatkarīga valsts.

Nesekošot oligarhu pavadā

Atbildot uz jautājumu par to, ka Saeimas vadītāja viņu nodēvēja par Saeimas nevis Valsts prezidentu, viņš sacīja:

"Es jūtos kā tautas ievēlētu deputātu prezidents." Viņš nesekošot pavadā oligarham.

Runājot par oligarhu ietekmi uz šo Saeimu, Bērziņš norādīja, ka darbā Tautsaimniecības komisijā nav jutis oligarhu ietekmi. "Ja neskaita to, ka Ainārs Šlesers bija šīs komisijas loceklis."Komisijā viņš šādu ietekmi neesot jutis.

Savas attiecības ar Andri Šķēli viņš raksturo kā profesionāli koleģiālas. "Nevienam netaisos pakļauties un pats pieņemšu lēmumu," uzvēra jaunievēlētais prezidents.

Uz jautājumu, vai dzirdējis runas par balsu pirkšanu vai tirgošanos, Bērziņš atbildēja, ka tādas nav dzirdējis.

Viņš norādīja, ka esot jārīkojas, lai tiesiskums uzlabotos. Jāsakārto likumdošana, jāstiprina tieslietu sistēma.

Saeimu atlaidīs

Viņš nešaubās par referenduma iznākumu saistībā ar Saeimas atlaišanu. Vienlaikus viņš pauda bažas, kā Saeimas atlaišana ietekmēs nākamā gada budžeta veidošanu. Viņš uzskata, ka Latvijai nav cita ceļa kā ieviest eiro, uzsvēra jaunievēlētais prezidents.

Par ES fondiem

Viņš apgalvoja, ka viņam nav tiešas saistības ar ES fondu naudas izsaimniekošanu. Viss esot noteicis pēc laba saimnieka izpratnes.

Runājot par savu reputāciju viņš teica: "Vislabāk būtu dabūt cilvēku no Antarktīdas, kas neko Latvijā nav darījis."

Pensiju jautājumā Bērziņš neredz, kāpēc šis jautājums vispār tiek cilāts, jo viņš visu mūžu ir strādājis un lielo pensiju ir nopelnījis.

Jau ziņots, ka otrajā Valsts prezidenta vēlēšanu kārtā Saeima šodien par Valsts prezidentu ievēlēja eksbaņķieri Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) deputātu Andri Bērziņu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu