Aizturēts 20 gadus vecs pedofils (8)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pagājušajā nedēļā Valsts policijas (VP) darbinieki aizdomās par pedofiliju aizturēja kādu 20 gadus vecu vīrieti. Rīgas policisti noskaidrojuši, ka aizdomās turamais ap sevi pulcējis nepilngadīgus zēnus, kurus iesaistījis savdabīgā spēlē ar stingri sadalītām lomām. Aizturētais spēlē ieņēmis līdera lomu un zēniem izvirzījis noteikumus. Policisti pieļauj, ka šajā lietā varētu būt vairāki cietušie.

Jau iepriekš tiesāts

Kā TVNET pastāstīja VP pārstāvis Toms Sadovskis, šā gada 1. jūnijā VP Rīgā aizturēja kādu 1991. gadā dzimušu jaunieti aizdomās par netiklu darbību veikšanu pret nepilngadīgu puisi. Pagaidām policistiem ir informācija par vienu cietušo, bet ir aizdomas, ka to skaits varētu būt lielāks, jo aizdomās turētais ap sevi pulcējis jaunus zēnus. Zīmīgi, ka aizdomās turamais jau agrāk ir tiesāts par līdzīgu noziegumu.

Jaunietis zēnus iesaistīja savdabīgā, paša izdomātā spēlē

Izmeklēšanas gaitā policisti noskaidroja, ka aizdomās turamais pie Rīgas skolām un sporta laukumiem meklējis puišus ar kuriem iepazinies.

Lai ieinteresētu nepazīstamos zēnus, jaunais vīrietis sākumā tiem piedāvāja petardes un cita veida pirotehniku, taču vēlāk, kad bija ieguvis uzticību, aicināja iesaistīties paša izdomātā spēlē, kurā viņš uzņēmās līdera lomu, taču zēniem bija jābūt viņa pakļautībā.

Foto: Valsts policija

Šīs tā saucamās lomu spēles ietvaros aizdomās turamais zēniem deva dažādus ikdienišķus uzdevumus, kuri tiem bija jāizpilda, taču nepaklausības gadījumos pieprasīja no zēniem paskaidrojumus un sodīja. Vairākus šādus paskaidrojumus sankcionētas kratīšanas laikā policisti atrada jaunieša dzīvesvietā.

Policisti pieļauj, ka aizdomās turētais jaunietis līdera lomu izmantoja, lai varētu veikt netiklas darbības ar jauniešiem.

Agrāk sodīts par līdzīgām darbībām, pašlaik - apcietināts

Aizdomās turētais policijas redzeslokā nonāca jau 2008. gadā, kad viņš vēl nebija sasniedzis pilngadību. Toreiz par netiklu darbību veikšanu pret mazgadīgo tiesa viņam piemēroja nosacītu sodu uz trim gadiem ar pārbaudes laiku uz diviem gadiem. Vēl jaunietim gaidāma tiesa par draudiem izdarīt slepkavību vai nodarīt smagus miesas bojājumus. Savukārt pavisam nesen pret viņu sākts kriminālprocess par zādzību personu grupā, noziedzīgajā nodarījumā iesaistot nepilngadīgu personu.

Šomēnes sāktajā kriminālprocesā par netiklu darbību veikšanu ar nepilngadīgo policistiem ir informācija par vienu cietušo, un tiesa pagājušās nedēļas beigās jaunietim piemēroja drošības līdzekli - apcietinājumu. Kriminālprocess sākts pēc Krimināllikuma 162. panta 1. daļas. Par šādu noziegumu likums paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar arestu, vai ar piespiedu darbu.

Policija aicina atsaukties cietušos

Ņemot vērā aizdomās turamā personību, policija pieļauj, ka minētais vīrietis varētu būt paveicis vēl virkni citu noziegumu, tai skaitā – noziegumus pret nepilngadīgām un mazgadīgām personām. Tādēļ policija lūdz atsaukties ikvienu, kas ir cietis no attēlos redzamā vīrieša pretlikumīgajām darbībām, zvanot uz tālruņiem 67086478, 112 vai zvanīt anonīmi – 67086677.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu