Āboltiņa darba laikā piedalās Bārbiju izstādes atklāšanā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa ar savu biroja vadītāju Gundu Reiri darba dienas vidū piedalījās Bārbiju izstādes atklāšanā "Bārbija - modes ikona cauri laikiem".

"Bārbij, kaut esmu no plastmasas, mūsu mīlestība ir īsta," tā ielūgumā izstādes viesiem raksta Kens.

Saeimas priekšsēdētāja izstādes atklāšanā uzkavējās samērā neilgu brīdi.

Reire skaidroja, ka tas bijis oficiāls ielūgums ar īpašu lūgumu piedalīties pasākuma atklāšanā. Saeimas priekšsēdētāja atrada iespēju uz 20 minūtēm aizbraukt un atbalstīt uzņēmēju iniciatīvu.

"Tie ir īpaši uzņēmēju centieni, un tādi būtu jāatbalsta," sacīja Reire, piebilstot, ka no Āboltiņas puses tas ir bijis labas gribas žests.

Vakar tirdzniecības centrā "Spice Home" ir atklāta izstāde "Bārbija - modes ikona cauri laikiem". Izstādē apskatāmas aptuveni 200 Bārbijas no dažādām kolekcijām - Bārbija dažādos amatos un profesijās, Bārbija - līgava, Bārbija pasaku pasaulē u.c.

1959.gada 9.martā Viskonsīnas štatā, ASV, tika radīta lelle, kuras autori tai deva vārdu Bārbija jeb īstajā vārdā Barbara Milisenta Robertsa. Vārds Bārbija tika atvasināts no lelles izveidotājas Rutas Hendleres meitas vārda Barbara. Nepilnus divus gadus vēlāk pasaules iecienītāko leļļu tirgū parādījās Bārbijas pirmā, īstā un vienīgā mīlestība - šarmantais un galantais leļļu puisis Kens.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu