Tūrisma ceļvedī raksta par briesmām uz Latvijas ceļiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Tūrisma ceļvedis „Riga in your pocket” publicējis rakstu, kurā aprakstīta situācija uz mūsu valsts ceļiem, brīdinot ārvalstu tūristus Latvijā būt īpaši uzmanīgiem. Latvijā ir vieni no sliktākajiem šoferiem pasaulē, tāds ir raksta ievads, svētdien informēja LNT ziņas.

Šoferi nepazīstot bremžu pedāli

„Riga in your pocket”, kas iznāk reizi mēnesī, pēdējā jūnija numurā Latvijas autobraucējus salīdzinājuši ar bērniem, kas pie stūres uzvedas, kā tiem tīk.

Proti, šoferi nepazīstot bremžu pedāli, bet BMW automašīnu īpašnieki ignorējot sarkano gaismu luksoforā. Savukārt kājāmgājēji kļūstot par pirmās formulas cienītāju mērķiem, tā rakstīts konkrētajā ceļveža rakstā, vēstīja LNT ziņas.

Ceļveža sastādītāji skaidrojuši, ka esot neatkarīgi novērotāji. „In your pocket” brošūras tiek izdotas 65 pilsētās. Tajās sniegtā informācija vienmēr atšķiroties ar objektīvo novērtējumu un dažkārt ar humoristisku pasniegšanas stilu.

“Riga in your pocket” izdevējs Ģirts Upenieks norādījis, ka ceļvedis neesot reklāmas raksts par Latviju, tādēļ tiekot rakstīts ar par tādām lietām, kas mūsu valstī nav tik labas un ar ko nevajadzētu lepoties.

„Raksta būtība ir tāda, ka cilvēkam, kas brauc pa Latviju ar automašīnu vai iet kājām, ir vienkārši jāuzmanās nedaudz vairāk nekā varbūt savā dzimtenē,”

sacīja Upenieks.

Pētersone: Raksts var aizskart iedzīvotāju pašapziņu

Šajā ceļveža rakstā lietotie salīdzinājumi un stils varētu aizskart vietējo iedzīvotāju pašapziņu, tomēr ir labāk, ja tūristi apzinās visus riskus, tā raidījumam norādīja Latvijas institūtā, kura uzmanības lokā ir Latvijas pozitīvā tēla veidošana.

„Mūs aizskar intonācija varbūt, bet, no otras puses, ir labāk, ka cilvēks varbūt rēķinās ar riskiem, nekā ja viņš atbrauc un ir nepatīkami pārsteigts,” tā šo rakstu komentēja Latvijas institūta direktore Karina Pētersone.

Arī autožurnālists Pauls Timrots LNT ziņām pauda līdzīgu uzskatu kā Latvijas institūtā.

„Raksta tā intonācija varbūt ir tāda, ka cilvēks ir sacemmējies par kaut ko un uzrakstījis visu to slikto reizē,

un no otras puses liekas, ka viens tāds neatkarīgs izdevums beidzot, jo tas raksta tā, kā domā, un cepuri nost par to,” domā Timrots.

2010.gadā veiktais Psiholoģijas pētniecības institūta un sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS pētījums liecina, ka apmēram puse no Latvijas autovadītājiem sevi uzskatot par piesardzīgiem, bet otra puse - par agresīviem, emocionāliem un vieglprātīgiem.

Skatīt pievienoto video.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu