VP priekšnieks brīdina par noziegumu skaita pieaugumu svētku laikā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Svētku laikā pieaug dažādu noziedzīgu nodarījumu skaits, tostarp huligāniskas rīcības un kautiņi, pirmdien žurnālistiem sacīja Valsts policijas (VP) priekšnieks Artis Velšs.

Viņš norādīja, ka svētku laikā, kad daudzviet notiek masu pasākumi, pieaug huligānisku rīcību un kautiņu skaits, tāpēc iedzīvotājiem jāpadomā par savu personīgo drošību.

Arī Līgo svētkos – laikā, kad daudzi iedzīvotāji pamet savas mājvietas, lai dotos svinēt svētkus,– pieaug zādzību skaits no dzīvokļiem un privātmājām.

"Pērn tika reģistrēti vairāk nekā četri tūkstoši šādu noziegumu, un no tiem aptuveni 60 līdz 70% gadījumos ļaundari īpašumos iekļuva bez īpašas piepūles, jo tika atstāts vaļā logs vai durvis,"

pastāstīja Velšs. Pagājušajā gadā arī fiksēts gadījums, kad ļaundaris apzadzis privātmāju, kamēr tās iemītnieki sapulcējušies svētku svinībās dārzā.

Lai pasargātu savu īpašumu no garnadžiem, pirms māju pamešanas būtu jāparūpējas, lai zaglim tajā būtu pēc iespējas grūtāk iekļūt, kā arī par savu prombūtni jāpaziņo kaimiņiem.

Savukārt saistībā ar to, ka arī ceļu policija svētku laikā strādās pastiprinātā režīmā, Velšs aicināja iedzīvotājus izrādīt sapratni, ja vadītājs tiek apturēts vairākas reizes.

Jau vēstīts, ka Jāņu brīvdienās ceļu policija sola lielus reidus uz ceļiem visā Latvijā. Lai nepieļautu, ka vadītāji brauc dzērumā, ceļu policija sola patrulēt gan uz valsts nozīmes autoceļiem, gan vietējas nozīmes ceļiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu