Renovēs novecojušo Rīgas dzemdību namu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas dzemdību namu plānots nākamo divu gadu laikā nopietni renovēt. Iecerēts to remontēt un pārveidot par modernu dzemdību centru, pirmdien informēja LNT ziņas.

Kopumā atjaunos četrus galvenā korpusa ēkas stāvus. Turklāt 7.stāvā izveidos vienotu dzemdību centru, savukārt otro, trešo un ceturto stāvu pielāgos pēcdzemdību pacientu aprūpes vajadzībām. Līdzšinējās dzemdību zāles un palātas ir novecojušas, tāpēc slimnīcas vadība mērķtiecīgi gatavojās remontdarbiem.

Jaunais dzemdību centrs atradīsies vienā stāvā ar operāciju bloku. Tas ir īpaši svarīgi steidzamās situācijās, uzsver ārsti. Rīgas dzemdību nama galvenā ginekoloģe Dace Rezeberga LNT ziņām pastāstīja, ka katrā palātā, piemēram, būs savs kardiotopogrāfs, ar ko novērot augļa sirdstoņus visās dzemdībās.

„Šobrīd tas tiek bīdīts no viena pacienta pie otra pacienta pēc vajadzības, bet tur būs tiešām katram savs, kā arī visi šie monitori būs sistēmā, tas nozīmē, ka medicīnas personāls arī no savām dežūrtelpām varēs novērot nepārtraukti,” sacīja Rezeberga.

Telpas paredzēts veidot mājīgas. Būšot īpaša atpūtas istaba tēviem un citiem apmeklētājiem, kā arī plānots nomainīt un paplašināt liftus. Kopumā šis projekts izmaksās 1 miljonu un 61 tūkstoti latu, no kuriem 85% līdzfinansē Eiropas reģionālais attīstības fonds, bet 15% Rīgas dome.

Plānots, ka jaunais dzemdību centrs savas durvis vērs jau 2013.gadā. Rīgas dzemdību namā piedzimst trīs ceturtdaļas Rīgas bērnu un trešdaļa Latvijas jaundzimušo. 2010.gadā tie bija vairāk nekā 6000 zīdaiņu.

Skatīt pievienoto video.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu