Premjers pašlaik neredz iespēju atjaunot pensiju indeksāciju

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valdība un Finanšu ministrija patlaban neredz iespējas, kā nodrošināt pensiju indeksāciju, pirmdien pēc Koalīcijas partiju sadarbības padomes sēdes žurnālistiem norādīja Ministru prezidents Valdis Dombrovskis ("Vienotība").

Solījumi indeksēt pensijas - priekšvēlēšanu populisms

"Mēs zinām, kāda ir situācija sociālajā budžetā, un esam nopietni strādājuši pie tā, lai noturētu esošo pensiju līmeni, līdz ar to pašreiz no valdības un Finanšu ministrijas puses neredzam iespējas nodrošināt indeksāciju," viņš sacīja.

Dombrovskis lika noprast, ka Saeimas pagājušās nedēļas balsojumi par pensiju indeksāciju, kā arī grozījumiem Administratīvo teritoriju likumā un 200 000 latu dotācijas izmaksā pašvaldībām ir bijuši populistiski priekšvēlēšanu balsojumi.

"Priekšvēlēšanu ietekme ir skaidri jaušama," secināja premjers.

Viņš atgādināja, ka koalīcijā jau pirms aptuveni mēneša tika panākta vienošanās, ka netiek virzītas populistiskas iniciatīvas un pie tā būtu jāpieturas.

Arī ZZS tomēr atzīst, ka Saeimā valda priekšvēlēšanu gaisotne

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) līderis Raimonds Vējonis žurnālistiem savukārt atzina, ka jautājumu par pensiju indeksāciju vēl nākamnedēļ skatīs ZZS valde. Viņš paskaidroja, ka Saeimas frakcija bija izvirzījusi priekšlikumus, kas valdē nebija iepriekš skatīti.

Arī viņš piekrita premjeram, norādot, ka Saeimā valda priekšvēlēšanu gaisotne. "Pašlaik Saeimā deputāti sacenšas daiļrunībā, virzot vienu vai otru priekšlikumu, nedomājot ne par fiskālām sekām, ne citiem jautājumiem," teica Vējonis.

Jau ziņots, ka Saeimas vairākums 16.jūnijā nodeva komisijām ZZS deputātu grozījumus pensiju likumā, kas paredz pensijas, kuru apmērs nepārsniedz 165 latus mēnesī, pārskatīt reizi gadā 1.oktobrī, ņemot vērā faktisko patēriņa cenu indeksu. Deputāti rosinājuši, lai grozījumi likumā stātos spēkā jau no šā gada 1.septembra. Valdība gan iepriekš lēmusi iesaldēt pensiju indeksāciju līdz 2013.gadam beigām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu