Civiliedzīvotāji glāba lidmašīnas avārijā izdzīvojušos

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Karēlijā, Krievijā uz šosejas nogāzusies lidmašīna, iespējams, avārijas brīdī uzgāzusies kādai automašīnai, ziņo Krievijas mediji. Tikmēr Krievijas amatpersonas paziņojušas, ka sākotnējie izmeklēšanas rezultāti liecina, ka katastrofā vainojama pilota kļūda.

Detalizētāk izpētot avārijas vietu, izmeklētājiem radušās aizdomas, ka lidmašīna piezemējoties aizķērusi pa šoseju braucošu automašīnu.

Krievijas ārkārtas dienesti izpētes darbus patlaban veica paātrinātā kārtībā, tā kā lidmašīnā nogāzusies uz satiksmei svarīga autoceļa, kas ir vienīgais ceļš nokļūšanai pie tuvējās lidostas.

Galvenā versija - pilotu kļūda

Jau ziņots, ka pasažieru lidmašīna avarēja aptuveni kilometra attālumā no lidostas, un patlaban nav skaidrs, kāpēc avārijas nosēšanos pilots mēģināja veikt uz šosejas. Tiek pieļauts, ka galvenais notikušā vaininieks bija biezā migla. Kāds pieredzējis Krievijas pilots pieļauj, ka lidmašīna nosēžoties, iespējams, aizķērusi elektrolīniju, kas sabojāja tuvējās lidostas skrejceļu apgaismojumu.

Krievijas vicepremjers Sergejs Ivanots otrdien žurnālistiem paziņoja, ka, saskaņā ar sākotnējās izmeklēšanas datiem, katastrofā vainojama pilota kļūda - viņš biezajā miglā un lietū, visticamāk, nav spējis saskatīt tuvējo skrejceļu. "Pilots līdz pēdējam brīdim ar acīm meklēja skrejceļu, bet neieraudzīja. Notika, tas, kas notika," teica Ivanovs, gan norādot, ka šie nav galēji secinājumi un izmeklēšana turpinās.

Drosmīgi glābj izdzīvojušos

Avārijā bojā gājuši 44 cilvēki, vēl astoņi ievainoti - septiņi no tiem ļoti smagi. Ārsti norāda, ka izdzīvojušie izglābti tikai, pateicoties avārijas aculiecinieku palīdzībai, kuri centās cilvēkus glābt.

"Viss ceļš bija liesmās, mēs dzirdējām kādas sievietes paniskus kliedzienus," telekanālam NTV stāsta kāda sieviete.

Vēl cits aculiecinieks - vīrietis kameras priekšā izplūst asarās, norādot, ka par redzēto nevar mierīgi runāt, - viņš centies palīdzēt izdzīvojušajiem līdz atlūzas vēl vairāk pārņēma liesmas. Vīrietis atceras, ka no atlūzām iznesis sievieti, vēlāk vīrieti vārdā Sergejs. Kad viņš devies atpakaļ, lai glābtu vēl citus, visu pārņēmušas liesmas.

Avārijas vietā patlaban arī atrasta lidaparāta melnā kaste, kas notikušo varētu palīdzēt izskaidrot.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu