Vīķe–Freiberga: Zatlers kļuvis populārs ar Saeimas atlaišanu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Eksprezidente Vaira Vīķe–Freiberga esošā Valsts prezidenta Valda Zatlera popularitātes reitingu skaidro ar žestu par Saeimas atlaišanu, jo tauta tādējādi redz iespēju izteikt neapmierinātību ar valsts pārvaldi.

"Domāju, ka prezidents ir ieguvis lielu popularitāti caur šo žestu [rosināt Saeimas atlaišanu], kur ļaudis jūt, ka viņi var izteikt savu neapmierinātību ar to, kā valsts tiek pārvaldīta," telekompānijā LNT trešdienas vakarā komentēja Vīķe–Freiberga.

Jaunas partijas dibināšanai ir ļoti maz laika

Viņa gan norādīja, ka jaunas partijas dibināšanai, ja par to izšķirsies Zatlers, ir ļoti īss laiks.

"Nekad nav bijis tik īss periods, lai veidotu jaunu partiju un tā iegūtu ievērojamu vietu skaitu parlamentā. Tajā pašā laikā ir skaidrs, ka pēc šībrīža skaitļiem prezidentam ir ļoti liela popularitāte," viņa sacīja.

Tauta vēlas vadoni

Vīķe – Freiberga norādīja, ka tauta gaida vadoni un atsaucās uz laiku, kad prezidenta krēslā sēdēja Kārlis Ulmanis.

"Mums kopš Kārļa Ulmaņa laikiem ir tautā pārliecība, ka visa ļaunuma sakne ir Saeima. Toreiz Kārļa Ulmaņa propaganda to ļoti uzsvēra, ka Saeima un Satversme nekam neder, viss tas ir jāatlaiž un, protams, jānāk vadonim vietā," turpināja eksprezidente.

Jau vēstīts, ka "Latvijas faktu" aptauja rāda, ka Zatleru pozitīvi vērtē 79% aptaujāto, kas ir viens no augstākajiem reitingiem, kas politiķiem ir bijis. Tā "Latvijas faktu" direktors Aigars Freimanis pavēstīja portālam "Diena.lv".

Jau ziņots, ka Zatlers rosinājis 10.Saeimas atlaišanu un referendums par to notiks 23.jūlijā. Pats Zatlers pēc prezidentūras beigām 7.jūlijā iecerējis iesaistīties politikā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu