Zatlers "Vienotību" atstāj neziņā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien tikšanās laikā ar apvienības "Vienotība" valdi aizejošais Valsts prezidents Valdis Zatlers skaidri nav pateicis, vai ir izlēmis piepulcēties minētajai partiju apvienībai vai tomēr veidos savu komandu uz ārkārtas vēlēšanām un startēs atsevišķi.

Zatlers nav sniedzis skaidru atbildi, vai pievienosies politiskajai apvienībai "Vienotība". Viņš līdz prezidenta pilnvaru termiņa beigām nevēloties nākt klajā ar politisku paziņojumu, tā pēc tikšanās ar Zatleru žurnālistiem sacīja "Vienotības " pārstāve, Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa.

Lēmums varētu būt pēc 7. jūlija

Visticamāk, lēmumu par pievienošanos vai nepievienošanos apvienībai "Vienotība" Zatlers paziņos pēc 7. jūlija, kad beigsies viņa pilnvaru termiņš.

Āboltiņa atzina, ka saruna ar prezidentu bijusi godīga un atklāta. Tā bijusi par situāciju valstī un tās attīstību. "Vienotības" valde, kas šodien bija ieradusies uz sarunām ar Zatleru, esot pārliecinājusies, ka apvienībai un Zatleram ir identisks redzējums par valsts turpmāko attīstību un šis dialogs esot jāturpina.

Jautāta, vai ir plāns B, ja Zatlers nepiekritīs "Vienotības" piedāvājumam, Āboltiņa sacīja, ka "Vienotības" mērķis AB un C ir strādāt valsts labā.

"Vienotības" piedāvājums paliek spēkā

Premjers Valdis Dombrovskis norādīja, ka "Vienotības" piedāvājums Zatleram paliek spēkā un tajā nekas nav mainījies. Viņš norādīja, ka "Vienotības" valdei un Zatleram lielā mērā sakrīt arī redzējums par valsts finansiālo un ekonomisko stāvokli - jāturpina stabilizācijas programma un jātiecas uz eiro ieviešanu 2014. gada sākumā. Tāpat nākamā gada budžeta konsolidācijai jānotiek galvenokārt izdevumu pusē.

Savukārt ārlietu ministrs Ģirts Valdis Kristovskis pauda pārliecību, ka vēlēšanās Zatlers un "Vienotība" nebūs pretinieki, bet gan sabiedrotie, ņemot vērā kopīgos mērķus,

Apvienības līdzpriekšsēdētājs Aigars Štokenbergs, atbildot uz jautājumu, vai starp abām pusēm bija arī kādas domstarpības, skaidroja, ka Zatlers ir norādījis uz nepieciešamību pasteigties ar mediju īpašnieku atklātības noteikšanu normatīvajos aktos.

Tāpat arī, pēc prezidenta domām, ir nepieciešams ofšoru īpašnieku atklāšanas regulējumu saistīt nevis ar 25% limitu, bet ar 10%.

Līdz 7. jūlijam "Vienotība" ar Zatleru vairs neplāno tikties.

Portāls TVNET jau rakstījis, ka "Vienotība" aicinājusi Zatleru iestāties savās rindās un piedāvājusi kļūt par apvienības līderi.

Zatlers iepriekš solīja līdz Jāņiem plašākā lokā tikties ar "Vienotības" vadību, lai apspriestu viņam izteikto piedāvājumu pievienoties apvienībai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu