Minhenē komandējumā pazudis Latvijas pilsonis

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vācijas pilsētā Minhenē mīklainos apstākļos pazudis Latvijas valstspiederīgais Jānis Zālītis. 41 gadu vecais vīrietis turp bija devies komandējumā kopā ar darba kolēģiem, kuri jau nedēļu ir atgriezušies dzimtenē. Taču no Jāņa aizvien neesot ne vēsts, tā trešdien ziņoja LNT raidījums „Degpunktā”.

Paziņo sievai, ka aizkavēsies komandējumā

Jānis Zālītis kopā ar trīs kolēģiem bija aizbraucis uz Minheni, lai no Vācijas uz Latviju atbrauktu trīs automašīnas. Vēl pirmdien Ļenas Zālītes vīrs esot zvanījis mājiniekiem un informējis, ka komandējums aizkavēsies vēl uz vienu dienu.

„Viņš teica, ka aizkavēsies uz vienu dienu un mājās būs trešdien, lai es neuztraucos. Telefons darbojās līdz piektdienai, neviens neatbildēja. Pēc tam, visticamāk, ir nosēdusies baterija,” tā „Degpunktam” pastāstīja Jāņa sieva.

Iziet no Minhenes hoteļa un neatgriežas

Jāņa kolēģi jau nedēļu ir atgriezušies Latvijā, savukārt par Jāni un viņa atrašanās vietu ziņu nav. Kolēģi sacījuši, ka Jānis esot izgājis no Minhenes viesnīcas „Econtel Hotel” un tā arī vairs tajā nav atgriezies.

Kolēģis Jānis par pazudušo komandas biedru raidījumam pavēstīja, ka it kā Ļenas vīrs bija saticis kādu paziņu degvielas uzpildes stacijā (DUS). Paziņa bijis no Rīgas un tur strādājis.

Pazudušais vīrietis sirgst ar diabētu, tādēļ viņam mēdz uznākt lēkmes. Tā arī noticis ceļā uz Vāciju. Jānis turpceļā mašīnā esot nogulējis gandrīz vai visu dienu, jo pie Vācijas robežas pirmajā DUS viņam sākusies lēkme.

„Pēc tās lēkmes viņš visu laiku gulēja, arī viesnīcā nogulēja visu nākošo dienu,” atzina vīrieša kolēģis. „Degpunktā”, sazinoties ar Minhenes viesnīcu, noskaidroja, ka viņi esot informēti par Jāņa pazušanu un par klientu jau interesējusies Vācijas policija.

Sieva informē vēstniecību Vācijā

Ļena esot sazinājusies gan ar Latvijas vēstniecību Vācijā, kas atrodas Berlīnē, gan informējusi policiju. Sieviete pauda neapmierinātību par policijas vienaldzīgo nostāju un vēstniecības atteikumu pieņemt pazudušā Jāņa fotogrāfiju. Vēstniecībā pieprasījuši tikai vīrieša dzimšanas datus.

Jāņa sieva norādīja, ka vīrs pirms brauciena bijis depresīvā noskaņojumā un mēdzis lietot alkoholu, jo tādā veidā remdējis likstas finanšu jomā. Nesen banka ģimenei atsavinājusi dzīvokli, tādēļ pēc Vācijas brauciena Jānis ar sievu un bērnu bija plānojuši pārcelties uz citu mājokli Medumciemā.

Kā informēja „Degpunktā”, Minhenē bezvēsts pazudušais Jānis Zālītis ir 170 centimetrus garš, plecīgs, tumšiem īsiem matiem. Uz vīrieša kājām, muguras un rokām ir tetovējumi. Ļena izsaka versiju, ka varbūt vīrs ievietots kādā Vācijas klīnikā, bet, iespējams, varbūt viņu aizturējusi policija. Ģimenei šobrīd nav skaidrības, kādēļ Jānis nav atgriezies mājās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu