Vīķe-Freiberga savienos lielo vainagu Cinevillā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

LNT un "Latvijas Krājbanka" šogad turpina tradīciju un aicina ikvienu piedalīties lielākā Jāņu vainaga tapšanā, ievijot tajā savas līdzpaņemtās Jāņu zāles, un gada īsākajā naktī izjust īpašu kopības sajūtu „Rūdolfa Jāņos Cinevillā” 23. un 24.jūnijā.

"Mūsu senči ticēja, ka no trejdeviņām Jāņu zālēm vīts vainags pasargā no nelaimēm un slimībām, atvaira skauģus un nelabvēļus. Ozolu vainagi simbolizēja spēku un vīrišķību. Ar labām domām un vēlējumiem vīsim šajos tradicionālajos svētkos ziedu un ozolu vainagus sev un savai Latvijai!" aicina Vaira Vīķe-Freiberga.

Šogad Vaira Vīķe-Freiberga

lielā Jāņu vainaga vijumu pēdējo posmu savienos roku rokā ar leģendāro latviešu kino režisoru Jāni Streiču –

Rūdolfa sētas un Rūdolfa tēla radītāju. Pasākuma laikā būs iespēja arī noskatīties Jāņa Streiča šobrīd pēdējo filmu "Rūdolfa mantojums", izstaigāt filmas tapšanas takas un tikties ar filmas režisoru vienā no kinopilsētas "Cinevilla" dekorācijām – baznīcā.

"Cinevillas" kino pilsētiņa līgotājus gaidīs jau 23.jūnijā no plkst.12, līgotāju ērtībām tiks nodrošinātas plašas autostāvvietas un telšu pilsētiņa. Lielākā Jāņu vainaga tapšanu varēs vērot tiešraidēs kanālā LNT, bet "Rūdolfa Jāņu Cinevillā" skaistākos brīžus ierakstā redzēt kanālā LNT 24.jūnija vakarā.

Tiem, kas uz "Rūdolfa Jāņiem Cinevillā" plāno doties ar savu mašīnu, pasākuma organizatori iesaka izvēlēties braukt pa Ventspils šoseju. Remontdarbu dēļ uz Liepājas šosejas ir vairāki luksofori un braukšanas kustība krietni palēnināta.

Biļetes var iegādāties „"iļešu Paradīzes" tirdzniecības vietās visā Latvijā par Ls 5. bet jau rīt pasākuma vietā tās cena būs Ls 6.Bērniem līdz 12 gadu vecumam ieeja pasākumā ir bez maksas. Sadarbībā ar "Pasažieru vilcienu" 23.jūnijā no Rīgas uz Tukumu kursēs arī īpašs Līgo dienas papildus reiss.

Tiem, kas uz "Rūdolfa Jāņiem Cinevillā" dosies ar sabiedrisko transportu – vieglākais ceļš kā nokļūt līgošanas vietā ir braucot ar vilcienu līdz pieturai "Tukums 1". Stacijā līgotājus gaidīs autobusi, kas nogādās kinopilsētā "Cinevilla". Maksa par braukšanu autobusā būs viens lats, vilciena biļete no Rīgas maksās Ls 1.75.

Skatīt pievienoto video!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu