Salaulāti Monako princis Albērs II un Šarlēne Vitstoka

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vidusjūras firstistē Monako sestdien salaulāti firsts princis Albērs II un viņa līgava Dienvidāfrikas peldētāja Šarlēne Vitstoka, katoļu baznīcas ceremonijā, klātesot simtiem pasaules valstu līderu, monarhu un sporta un modes slavenībām.

Piektdien 53 gadus vecais firsts princis Albērs II un viņa 33 gadus vecā līgava apprecējās civilā ceremonijā, bet sestdien 800 lūgto viesu klātbūtnē krāšņā ceremonijā Grimaldi pils pagalmā jāvārdu viņi teica arī Dieva priekšā.

Šarlēne ieradās pils pagalmā savam tēvam Maikam zem rokas, tērpusies slavenā itāļu dizainera Džordžio Armani darinātā balta zīda kleitā ar garu velci. Kleita rotāta ar kristāliem un pērlēm. Viņu krēmkrāsas galma godasardzes formas tērpā pie altāra sagaidīja Albērs.

Pēc svinīgā zvēresta nodošanas pāris teica jāvārdu un apmainījās ar 18 karātu baltā zelta un platīna gredzeniem. Tam sekoja pirmais skūpsts, kas gan bija nedaudz neveikls, bet iezīmēja jauna laikmeta sākumu Monako monarhijā.

Laulību ceremoniju klātienē vēroja arī Francijas prezidents Nikolā Sarkozī ar kundzi Karlu Bruni, bet Lielbritānijas karalisko ģimeni pārstāvēja karalienes Elizabetes II dēls princis Edvards. Kāzās nevarēja piedalīties aprīlī salaulāti Kembridžas hercogs un hercogiene Viljams un Ketrīna, jo ir devušies savā pirmajā ārvalstu vizītē uz Kanādu.

Viesi ieradās 200 "BMW" 7.sērijas limuzīnos un pa sarkanu paklāju devās uz pili. Viesu vidū bija mūzikas, sporta un modes pasaules zvaigznes, piemēram, supermodele Naomi Kempbela un operdziedātājs Andrea Bočelli.

Kāzu ceremoniju uz lielajiem ekrāniem pie pils vēroja apmēram 3500 cilvēku.

Kāzu organizatori cer, ka ceremonijas krāšņums aizēnos vairāku augsta ranga Monako amatpersonu privātās sarunās atzīto, ka tā ir taisnība, ka tiek veikti paternitātes testi jau trešajam bērnam, kura māte apgalvo, ka tēvs ir princis Albērs.

Tiek ziņots, ka Monako princese bija tik saniknota, ka pat grasījās atsaukt kāzas, tomēr tas nenotika un vietējie cer, ka viņu valstiņā ar jauno princesi atgriezīsies tā burvība, kas tur valdīja, līdz 1982.gadā traģiskā autoavārijā gāja bojā Albēra tēva Renjē III sieva Holivudas aktrise Greisa Kellija.

"Mēs nevaram pārtaisīt princi. Tā ir moderna laulība. Šarlēne pazīst princi jau sen un to pieņem," klāstīja kāda vietējā iedzīvotāja.

Deviņus gadsimtus Monako tronis Grimaldi dzimtā tika nodots no tēva dēlam, bet 2002.gadā tika grozīta Monako konstitūcija, ļaujot troni nodot arī monarha meitai.

Lai gan Albēram II ir divi ārlaulībā dzimuši bērni - 20 gadus veca meita un sešus gadus vecs dēls -, gadījumā, ja viņam nebūs laulībā dzimušu pēcnācēju, Monako kļūs par Francijas protektorātu.

Piektdien pēc civilās ceremonijas jaunais pāris pievienojās apmēram 80 tūkstošiem cilvēku, kas bija sanākuši viņus sveikt, bet sestdien pēc salaulāšanās viņi īpaši šīm kāzām ražotā "Lexus" hibrīdauto devās izbraucienā pa galvaspilsētas ielām.

Albērs II troni mantoja 2005.gadā. Viņš ir mācījies Monako un ASV. Pēc neilga dienesta Francijas jūras spēkos Albērs kā praktikants strādāja Ņujorkas finanšu pakalpojumu kompānijā "Morgan Guaranty Trust".

Daudz laika viņš ir veltījis sportam. Pārstāvot Monako bobsleja komandu, ir piedalījies piecās Olimpiskajās spēlēs, kā arī 1985.gadā piedalījies leģendārajā rallijreidā "Parīze - Dakara". Viņš 1993.gadā kļuva par Monako Olimpiskās komitejas prezidentu un bijis arī Starptautiskās Olimpiskās komitejas loceklis. Viņš aktīvi nodarbojas ar tenisu, skvošu un slēpošanu.

Arī viņa līgava Zimbabves otrā lielākajā pilsētā Bulavajo dzimusī Vitstoka ir sportiska. Kopš trīs gadu vecuma viņa nodarbojusies ar peldēšanu. 2000.gadā viņa piedalījās Sidnejas Olimpiskajās spēlēs, 2002.gada Pasaules kausa izcīņā peldēšanā viņa ieguva trīs zelta medaļas.

Kad Šarlēne bija desmit gadus veca, ģimene pārcēlās uz Dienvidāfrikas Republiku. Viņa iepriekš ir strādājusi par skolotāju.

Pāris iepazinās 2000.gadā, kad Albērs bija goda viesis peldēšanas sacensībās, kurās piedalījās arī Vitstoka. Tomēr oficiāli viņi ir pāris kopš 2006.gada. Par saderināšanos princis Albērs paziņoja pērn jūnijā.

Monako dzīvo tikai apmēram 8000 valsts pamatiedzīvotāju monegasku, bet pārējie no apmēram 35 tūkstošiem valsts iedzīvotāju ir iebraucēji.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu