Ar dārza svētkiem atzīmē ASV Neatkarības dienu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pirmdien, 4.jūlijā, Amerikas Savienotās Valstis svin savu Neatkarības dienu. Savukārt Latvijā šī nozīmīgā diena tika atzīmēta jau šodien ar ierastajiem dārza svētkiem, tā svētdien vēstīja LNT ziņas.

Jau tradicionālie dārza svētki Mežaparkā Rīgā arī šogad vienkopus bija pulcējuši vairākus simtus lielu un mazu svinētāju. Viņu vidū arī ASV U-19 basketbola izlase, kas Latvijā piedalās pasaules čempionātā.

Mežaparks šodien bija grezni rotāts amerikāņu stilā, savukārt viesiem cienastā tika pasniegts amerikāņu nacionālais ēdiens un latviešu tradicionālais dzēriens.

Turklāt šogad aprit divdesmit gadi kopš ASV un Latvijas diplomātisko attiecību atjaunošanas. Tāpēc Neatkarības dienas pikniks šogad ir tikai viens no pasākumiem, kurā svinēt Latvijas un Amerikas ciešās attiecības.

Gadskārtējās svinības šoreiz aizvadītas arī uz skumjas nots, jo šonedēļ negaidīti mūžībā aizgāja ASV vēstnieces vietnieks Brūss Rodžerss. „Šodien, svinot Neatkarības dienu, svinēsim arī viņa dzīvi. Brūss bija no tiem cilvēkiem, kas pa īstam mīlēja dzīvi,” tā klātesošajiem uzrunā sacīja ASV vēstniece Latvijā Džūdita Gārbere.

Vēstniece atzina, ka Rodžersam garšoja Latvijas alus, jo īpaši Užavā ražotais. Viņš arī svinējis Latvijas svētkus. „Viņam Latvijā bija daudz draugu. Tāpēc šodien, kad dzeram Latvijas alu un ēdam amerikāņu hamburgerus, mēs savienojam šīs divas tradīcijas, kā Brūsam tas būtu paticis,” sacīja ASV vēstniece.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu