Ķimikālijas Mārupītē vairs nenokļūst

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kopš vakardienas specializētais uzņēmums "Eko osta" veic ar ķīmiskajām vielām piesārņotā ūdens atsūknēšanu no lietus kolektoriem ugunsgrēka vietā pie biroja ēku kompleksa "Baltais vējš", līdz ar to piesārņotais ūdens Mārupītē vairs nenokļūst, norādīja Valsts vides dienesta (VVD) Lielrīgas reģionālās vides pārvaldes Kontroles daļas vadītājs Elmārs Jasinskis.

Līdz šim "Eco osta" darbiniekiem izdevies izsūknēt 420 kubikmetrus piesārņotā ūdens.

Kā skaidroja Jasinskis, šodien vēlreiz no Mārupītes grāvja un Mārupītes, kā arī Māras dīķa tiks ņemti ūdens paraugi, lai salīdzinātu iegūtos rezultātus.

Viņš atzina, ka Mārupīte attīrīsies pašattīrīšanās ceļā, jo nav pieejami specifiski līdzekļi vai metodes, kā attīrīt ūdeni no tādām ķīmiskām vielām, kas ūdenī jau ir ļoti izšķīdušas.

Pēc vizuālā novērojuma, piesārņotais ūdens līdz Daugavai patlaban vēl nav nokļuvis, jo piesārņojums tālāk par Māras dīķi netiek, pauda VVD pārstāvis.

Jau ziņots, ka naktī uz svētdienu, 3.jūliju, biroja ēku kompleksa "Baltais vējš" angārā, kas atrodas Rīgā, Ulmaņa gatvē 119, izcēlās ugunsgrēks, kura dēļ Mārupītē nokļuva bīstamas vielas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu