Zatlers paturēs vairākas dāvanas, ko saņēmis prezidentūras laikā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valdis Zatlers pēc prezidentūras beigām paturēs vairākas viņam tuvas dāvanas, tvītos no sava jaunizveidotā konta un ir pārliecināts, ka ar viņa jaunās dzīvesvietas meklējumiem tiks galā tam speciāli izveidota komisija.

Šodien, savā pēdējā darba dienā prezidents bija sarīkojis tikšanos ar žurnālistiem, izrādot Jūrmalas rezidenci. Nākot lejā pa ietvi, kas ved uz drīz viņa nu jau bijušo mājokli un darbavietu, Zatlers redzams kopā ar preses sekretāri Ilzi Rassu, nevis dzīvesbiedri Lilitu. "Mēs taču šodien ejam prom no šejienes. Viņai ir darba pilnas rokas," viņš vēlāk paskaidro.

Ģērbies kreklā bez kaklasaites un velveta biksēs, tā mazliet cenšoties akcentēt tikšanās neformalitāti, prezidents ir draudzīgs un ik pa brīdim pajoko, taču uz jautājumiem, kas skar viņa jaunās dzīvesvietas meklējumus un došanos politikā, kā arī savas partijas izveidi, Zatlers atbild izvairīgi.

Par dzīvokli, kur uzturēsies pēc pilnvaru beigām, viņš ir pārliecināts, ka ar tā sameklēšanu tiks galā šim nolūkam izveidotā komisija.

Zatlers nolēmis paturēt vairākas prezidentūras laikā saņemtās dāvanas, piemēram, aviokatastrofā bojā gājušā Polijas prezidenta Leha Kačinska dāvāto tējas servīzi, no kuras viņš ik rītu malko tēju, bronzas zirgu, ko uzdāvinājis Spānijas karalis, kā arī Čehijas un Slovākijas prezidentu sarūpētās dāvanas.

Saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem Valsts prezidentam saņemtās dāvanas ir jāizpērk. Katras dāvanas vērtība tiek noteikta atbilstoši Latvijas cenām, un to nosaka prezidenta kancelejas vadītāja izveidota komisija.

Prezidents sola, ka pēc savu pilnvaru beigām turpinās izmantot sociālo tīklu Twitter, taču tvītos no sava jaunizveidotā personīgā konta VZatlers. Viņa līdzšinējo lietotājvārdu Rigas_pils turpmāk lietos jaunievēlētais Andris Bērziņš.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu