Pasažieris autobusā salauž degunu un gūst citas traumas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

87 gadus vecs vīrietis guvis nopietnas sejas un kājas traumas pēc brauciena 12.maršruta autobusā. Viņš tajā iekāpis Gogoļa ielas pieturā Rīgā, taču pat nebija paspējis reģistrēt e-talonu, kad autobusa vadītājs strauji bremzējis un pasažieris nogāzies uz salona grīdas, tā ceturtdien vēstīja LNT raidījums „Tautas balss”.

Cietušais Jānis pastāstīja, ka liktenīgajā dienā iekāpis 12.autobusā ap pulksten 12:29. Vīrietis pirms tam bija iepircies Centrāltirgū, tad Gogoļa ielas pieturā gaidījis autobusu, lai brauktu mājup.

Nogāžas uz grīdas autobusā

Jau iekāpjot autobusā, 87 gadus vecais vīrs kritiski novērtējis vadītāja braukšanas stilu. „Kad vadītājs redzēja, ka visi ir sakāpuši, viņš uzreiz durvis aiztaisīja ciet un neapskatījās, vai cilvēki ir apsēdušies, - tikai uz priekšu, ar tādu rāvienu uz priekšu!” stāstīja Jānis.

Sirmgalvim rokās bijušas iepirkumu somas, tādēļ vēlējies apsēsties. Neatradis brīvu vietu, Jānis devies pie šofera kabīnes reģistrēt e-talonu. Tieši tajā brīdī autobusa vadītājs esot strauji bremzējis un Jānis nogāzies salonā uz grīdas.

Cietušais Jānis stāstīja: „Asinis nāk, viss autobuss un grīda asinīs tur, kur es nokritu. Cilvēki pieskrēja klāt man, deva marli, salvetes, lai tās asinis tik traki nenāk.” Kritienā viņš guvis nopietnas traumas – lauzis degunu, sadauzījis seju un kāju, tādēļ šobrīd klibo.

Apšauba vadītāja prasmes braukt

Jānim sniegta palīdzība P.Stradiņa slimnīcā. Pēc notikušās nelaimes viņš pauda neapmierinātību ar autobusa šofera braukšanas stilu. „Viņam jābūt tādai apziņai, ka var bremzēt, lai būtu distance, kur bremzēt, nevis čak un cauri - uz grīdas un gatavs,” sūrojas Jānis.

Autobusa vadītājs braucis tā, it kā nevestu salonā dzīvus cilvēkus. „Kā var braukt cilvēks satiksmes autobusā par šoferi, kurš neprot autobusu vadīt?” jautāja Jānis. Uzņēmumā „Rīgas satiksme” raidījumam „Tautas balss” apstiprināja šo negadījuma faktu.

Tikusi veikta dienesta izmeklēšana, tāpat notikušā apstākļus izmeklē policija, norādīja „Rīgas satiksmes” pārstāvis Viktors Zaķis. Pasažierim palīgā bija devusies arī ātrā neatliekamā palīdzība, piebilda Zaķis.

Pasažieriem jābūt piesardzīgiem

Policija vēl neesot sniegusi informāciju par izmeklēšanas secinājumiem. Zaķis norādīja: „Pasažieris nav turējies, līdz ar to ir noticis kritiens un jāatzīst, ka mums šad tad notiek kritieni pasažieru neuzmanības, varbūt nevērības rezultātā, kas beidzas ar traumām.”

Uzņēmuma pārstāvis iesaka pasažieriem vienmēr būt uzmanīgiem sabiedriskajā transportā. 12.autobusa šoferis jau esot sniedzis savus paskaidrojumus par notikušo un „Rīgas satiksme” viņa teiktajam ticot, vēstīja raidījums.

„Vadītājam nav liels stāžs, bet viņam līdz šim nav bijis neviena pārkāpuma, tā ka mums šobrīd nav iemesla apšaubīt viņa teikto,” atzina Zaķis. Kāds būs sods vadītājam, to izšķirs policijas izmeklēšanas rezultāti. Tas var būt brīdinājums, bet tikpat labi atlaišana no darba.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu