Ugunsgrēkā cietusī Kurtišu ģimene tikusi pie mājvietas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Trīs bērnu ģimenei, kas 6.aprīlī cieta ugunsgrēkā Jaunvirslaukas pagastā Jelgavas novadā un palika bez pajumtes, ar labdarības organizāciju palīdzību saziedoti pieci tūkstoši latu. Kurtišu ģimene pateicas visiem atbalstītājiem, jo šobrīd sākusi dzīvot jaunā mājvietā – renovētā saimniecības ēkā, tā ceturtdien vēstīja LNT raidījums „Degpunktā”.

Ugunsnelaimē bez pajumtes palika septiņi cilvēki, viņu vidū trīs bērni. Liesmās sadega viss ikdienas dzīvei nepieciešamais. Šobrīd kuplā Kurtišu ģimene atkal sākusi dzīvot zem viena jumta, jo saimniecības ēka pamazām pārtop dzīvojamā mājā.

Remontē pašu spēkiem

Tajā jau labiekārtotas divas istabas. Remontdarbi tiek veikti pašu spēkiem. Trīs bērnu māmiņa Inese arī iesaistās remontēšanas darbu veikšanā. Viņa pati izremontējusi tualetes telpu, līmējusi istabās tapetes un likusi grīdai laminātu.

„Ir grūti, bet noskatījos, kā brālis darīja un pamēģināju, liekas, ka sanāk,” gandarīta ir Inese. Ineses māte „Degpunktam” izteica prieku, ka meita vairs nav tik noraizējusies un sagurusi, kāda bijusi pēc ugunsgrēka. Viņai prieks par ģimenes stiprumu grūtībās.

Kurtišu ģimene vēlas līdz septembrim paspēt savest kārtībā jauno mājvietu, lai tas viss būtu apdzīvojams. Pēc ugunsgrēka ģimenei palīdzējuši gan novadnieki, gan nepazīstami ļaudis, arī no ārvalstīm. Cietušajiem atbalstu sniedzot arī kāds labvēlis no Zviedrijas. Kurtiši pateicas visiem atbalstītājiem.

Atbalstītāji sarūpē sadzīves mantas

„Mēs ar vīru braucām pēc pāris durvīm, bet atbraucām ar stāvgrūdām pilnu busiņu ar mēbelēm – bija galdi, krēsli, datorgaldi, virtuves iekārta, mazajam gultiņa un citas mantas. Tas, ko mums iedeva, es sēdēju un raudāju, kad atbraucu mājās – man trūka vārdu,” sacīja Inese.

Lai gan daļēji saimniecības ēka jau pielāgota dzīvošanai, tajā vēl arvien nepieciešami uzlabojumi. Ziedotāju finansiālais atbalsts ticis izmantots apkures ierīkošanai, logu iegādei un citos remontdarbos. Aizvien nepieciešami būvmateriāli. Ja kādam ir iespējas un vēlēšanās sniegt finansiālu atbalstu vai kā citādi palīdzēt, tad jāzvana Inesei pa tālruni 29793833.

TVNET jau vēstīja, ka 6.aprīlī izcēlās ugunsgrēks Jaunvirslaukas pagasta „Kaķpēdiņās”. Tur saimniekoja Zaksu un Kurtišu ģimenes. Bez pajumtes palika arī trīs bērni - 11 gadus vecais Sandis, 15 gadus vecais Edgars un 2 gadus vecais Kristers.

Ģimenei atbalstu sniedza ne vien vietējie iedzīvotāji, bet arī Rīgas Samariešu apvienība un pārtikas bankas „Paēdušai Latvijai” pārstāvji.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu