Tūristus no Krievijas interesē dārgākās viesnīcas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Tūristi izvēlas atpūsties Latvijā, jo īpaši iecienīta ir kūrortpilsēta Jūrmala. Jau šā gada maijā saņemto vīzu pieteikumu skaits palielinājies par 47%, pirmdien vēstīja LNT ziņas, atsaucoties uz Ārlietu ministrijas sniegto informāciju.

Turki un ķīnieši ierodas vairāk

Visvairāk vīzu pieteikumu maijā esot saņemts no Krievijas – 7759, kas ir uz pusi vairāk nekā pērn. Divreiz lielāku interesi par Latviju izrādījuši arī baltkrievi – 2414 vīzu pieteikumi.

Savukārt no ukraiņiem un uzbekiem saņemti par 48% vairāk vīzu pieteikumu nekā pērn: attiecīgi no Ukrainas – 1185, bet no Uzbekistānas – 203. Latvija kļuvusi divtik pievilcīgāka arī turkiem un ķīniešiem, vēstīja LNT ziņas.

Laba gaisa satiksme

Šosezon tūrisma pieplūduma nodrošināšanā esot labi pastrādājušas gan valsts iestādes, gan privātais sektors, uzskata Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas vadītājs Jānis Naglis.

„Ļoti atvērta darbība no konsulātu darbinieku puses, no Ārlietu ministrijas puses. Otrkārt, tās ir reklāmas kampaņas, ko organizē Live Riga - ar Rīgas domes palīdzību finansētie projekti,” atzina Naglis.

Tūristu piesaisti nodrošinot arī pievilcīgās cenas Latvijas viesnīcās un viesu namos, kā arī regulārā gaisa satiksme maršrutā Maskava-Rīga. „Tie ir četri, pieci, seši reisi dienā – tas ir galvenais pievedējs,” uzskata Naglis.

Krievijas tūristi vēlas viesnīcu atmosfēru

Pēc Nagļa vadītās asociācijas aprēķiniem tūristu skaits no Krievijas šovasar palielinājies jau par 70%. Pārsvarā viņus interesējot dārgākās naktsmītnes, un dažkārt austrumu kaimiņi par zemajām cenām esot pat nepatīkami pārsteigti.

Jūrmalas tūrisma biroja direktore Ineta Heldiga intervijā LNT ziņām uzsvēra: „Tūristi no Krievijas, kas šobrīd tomēr ir vairākums jūlijā, augustā, tomēr izvēlas lielās viesnīcas - tādas kā Jūrmala SPA, Lielupe, Baltic Beach Hotel, jo viņiem laikam patīk, ka tur tiešām ir tā viesnīcas atmosfēra.”

Jūrmalā izjūt tūristu pieplūdumu

Turpretim tūristi no rietumvalstīm izvēloties mazās viesnīcas, kas pārsvarā ir būvētas no koka. „Noslogojums pieaug ļoti strauji, pieaug tūristu skaits, mums personīgi šis ir pats labākais gads sešu gadu pastāvēšanas laikā, ja mēs skatāmies uz noslogojumu,” atzina „Hotel Jūrmala SPA” pārstāve Kristīne Štāla.

Kūrortpilsēta Jūrmala ir no tām, kas ir īpaši iecienīta tūristu vidū. Veldzēties Rīgas jūras līča krastā izvēlas ne vien tūristi no bijušajām Padomju Savienības valstīm, bet arī no eksotiskākām zemēm. Tā, piemēram, tūristi no Izraēlas Jūrmalā mēdz pavadīt visus trīs vasaras mēnešus, kamēr dzimtenē valda pārāk karsts laiks.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu