FM: Nodokļu izmaiņas attiecībā uz LOK netiek plānotas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) ir biedrība, nevis budžeta iestāde, tādēļ valdībai iesniegtā ziņojuma priekšlikums par uzņēmuma ienākuma nodokļa (UIN) atlaižu atcelšanu to neskar, uzsvēra Finanšu ministrijā (FM).

Turklāt ziņojumā valdībai par UIN atvieglojumiem secinājumu daļā aicināts uz turpmāku izpēti, nevis uz tūlītēju UIN atvieglojumu atcelšanu, norāda ministrijā.

FM iesniegtajā ziņojumā valdībai pievienots protokols, kas paredz nākamā gada budžeta izstrādē izvērtēt, vai nepieciešams saglabāt atlaidi, ziedojot uz budžeta iestādēm, tostarp ārvalstu budžeta iestādēm, jo 85% no ziedotās summas faktiski sedz valsts.

Savukārt jautājumā par valsts kapitālsabiedrību tiesībām ziedot ministrijas ziņojumā vien atgādināts Valsts kontroles iepriekš paustais viedoklis, ka tām nevajadzētu piešķirt ziedošanas atļaujas.

Jau vēstīts, ka FM virzītais ziņojums ir satraucis LOK, kas raizējas par iespējām sportistus pienācīgi sagatavot Londonas olimpiskajām spēlēm.

Pēc LOK prezidenta Aldoņa Vrubļevska domām, atlaižu atcelšana nedos cerēto fiskālo efektu, bet nopietni apdraudēs tādas jomas kā sports un kultūra.

Londonas Olimpiskās spēles risināsies 2012. gadā no 27. jūlija līdz 12. augustam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu