Norvēģu šāvēju turēs vieninieku kamerā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Aizturētais Norvēģijas slaktiņa sarīkotājs Anderss Bērings-Breivīks šodien pirmo reizi stājās tiesas priekšā. Pēc pirmās sēdes tiesa paziņoja, ka Breivīks līdz nākamajai tiesas sēdei tiks turēts vieninieku kamerā un viņam nebūs ļauts tikties pat ar tuviniekiem, ziņo BBC.

Tiesas pārstāvji par Breivīka izturēšanos un izteikumiem tiesas sēdes laikā bija visai skopi, taču atklāja terora aktu sarīkotāja teikto, ka viņš noziegumus veicis, lai glābtu Norvēģiju un Rietumu pasauli no "kulturālā marksisma".

Vismaz turpmāko astoņu nedēļu laikā Breivīkam sakari ar ārpasauli būšot pilnībā liegti, izņemot tikšanos ar viņa aizstāvjiem tiesā.

Breivīks tiesas namā drošības apsvērumu dēļ šodien tika nogādāts pa rezerves ieeju caur pagrabu, tā kā pie ēkas bija sapulcējušies simtiem mediju pārstāvji, Breidīka upuru tuvinieki un citi ziņkārīgie.

Skatīt pievienoto video.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu