Vecumniekos atklāj cehu un 4,4 miljonus kontrabandas cigarešu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Muitas kriminālpārvalde Vecumnieku pagastā atklājusi kontrabandas cigarešu pārfasēšanas cehu un 4,4 miljonus cigarešu, no kurām daļa iepakota zirņu un kukurūzas kārbās.

Valsts ieņēmumu dienestā (VID) informēja, ka likumsargiem radušās aizdomas, ka Latvijā varētu darboties kontrabandas cigarešu novietne un pārfasēšanas cehs, ar kuru tiek nodrošināta kontrabandas cigarešu izvešana uz citām Eiropas Savienības dalībvalstīm, kur cigarešu cenas ir daudz augstākās nekā Latvijā.

Sortiments rada izdomas

Misā, Vecumnieku pagastā 23.jūlijā likumsargi kādā angārā atklāja ļoti daudz atvērtu cigarešu kastu, pārtikas fasēšanas iekārtas, kārbas ar kafijas pupiņām, kukurūzu un zirnīšiem, cigoriņu, tējas un cepumu kastes, kā arī tukšus pārtikas preču iepakojumus.

Šāds priekšmetu sortiments radīja aizdomas par pārtikas produktu patieso saturu, un aizdomas izrādījās pamatotas, proti, atverot zirnīšu un citu pārtikas produktu kārbas, tajās atklāja cigaretes. Cigaretes bija paslēptas arī kastēs starp ietinamās pārtikas plēves iepakojumiem.

Grupa labi organizēta

Angārā kopumā atradās 4,4 miljoni cigarešu. Daļa cigarešu paciņu, iespējams, ir ar viltotu preču zīmi, taču šīs aizdomas apstiprinās vai noraidīs preču zīmes turētāja atzinums.

Operatīvo pasākumu laikā iegūtā informācija un konstatēto nelegālo darbību vēriens liecina, ka šo noliktavu izmantojusi labi organizēta noziedzīga grupa, norādīja VID.

Grupējums, kurš izmantoja angāru, bija paspējis ar cigaretēm aizpildīt 735 kārbas.

Izmeklētājiem ir aizdomas, ka kārbās iepakoto cigarešu galamērķis varētu būt Lielbritānija un Vācija.

Izmeklēšanas interesēs pašlaik plašāka informācija, tostarp par aizdomās turētajām personām, netiek sniegta.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu