Latviju skar spēcīgs negaiss; Madonā zibens iesper cilvēkiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Madonas slimnīcā otrdien pievakarē ievietoti divi cilvēki, kuriem negaisa laikā trāpījis zibens. Aģentūras BNS rīcībā esošā informācija liecina, ka abi jaunieši Madonā pie estrādes guvuši zibens izraisītu elektrotraumu.

Izsaukta ātrā palīdzība, taču apkārtējie, to nesagaidot, ar garāmbraucošu auto abus cietušos nogādājuši Madonas slimnīcā.

Vienam no cietušajiem elektrotrauma ir smagāka, tādēļ no Rīgas izsaukts Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta Operatīvās medicīnas daļas apdegumu speciālists.

Bez elektrības 4,4 tūkstoši mājsaimniecību

Pērkona negaisu dēļ otrdien pulksten 18.30 bez elektrības Latvijā bija 4,4 tūkstoši energokompānijas "Latvenergo" meitasuzņēmuma "Sadales tīkls" klientu, liecina elektroapgādes atslēgumu karte. Agrā pēcpusdienā uz brīdi vētras dēļ bez elektrības bija palikuši pat 10 000 mājsaimniecību.

Visvairāk atslēgto klientu bija Madonas novadā - aptuveni 3000, Ogres novadā - ap 1800, Ērgļu novadā - ap 1700, kā arī Rīgā - 1270.

Pēcpusdienā visvairāk pērkona lietusgāžu bija Vidzemē.

Atslēgumus dažādās Latvijas vietās izraisījuši lokālie negaisi. No rīta tie elektroapgādes sistēmu vairāk ietekmēja Kurzemes pusē, bet vēlāk arī citur Latvijā. Pēc energokompānijas speciālistu teiktā, negaisus pavada zibens un vietām ir sasperti balsti.

Salaspils novadā īsi pēc plkst.15 negaiss vietām atnesa ne tikai stipru lietu, bet arī vētru un krusu. Vējš lauza kokus, bet lielāko krusas graudu diametrs sasniedza divus centimetrus, pavēstīja vietējie iedzīvotāji.

Rīgā applūst atkal ielas

Rīgā stiprā lietus dēļ applūdusi Krišjāņa Valdemāra iela pie Preses nama un 8.šķērslīnija Jaunciemā. Uz abām applūdušajām vietām nosūtīta tehnika ūdens atsūknēšanai.

Satiksmes vadības centra speciālistu novērojumi liecina, ka spēcīgas lietusgāzes piemeklējušas tikai atsevišķus Rīgas rajonus, stiprākais lietus novērots Juglas un Jaunciema pusē.

Speciālisti norādīja, ka pagaidām sūdzības no autovadītājiem saņemtas tikai par divām vietām Rīgā un nelielas problēmas atsevišķās vietās varētu būt arī citur, tomēr kopumā situācija ir mierīgāka nekā iepriekšējā negaisa laikā 21.jūlijā.

Pērkons ducinās arī tuvākajās dienās

Naktī pērkona lietusgāzes pametīs Latviju un daudzviet sabiezēs migla, redzamība tajā vietām pasliktināsies līdz pārsimts metriem. Pūtīs lēns vējš, gaisa temperatūra pazemināsies līdz +13..+18 grādiem.

Trešdien valsts austrumos, pūšot lēnam līdz mērenam austrumu, dienvidaustrumu vējam, saule gaisu sakarsēs līdz +29..+31 grādam. Valsts rietumu pusē, kā arī Vidzemes piekrastē vējš pūtīs no ziemeļu puses un gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +22..+27 grādiem.

Vietām - pārsvarā valsts dienvidu daļā - gaidāms lietus un pērkona negaiss, trešdienas vakarā tas gaidāms daudzviet, vietām līs stipri.

Speciālisti prognozē, ka tikai svētdien nokrišņi sāks mitēties un dažbrīd jau uzspīdēs saule. Nedēļas otrajā pusē, vējam iegriežoties no rietumiem un mākoņiem aizklājot debesis, gaisa temperatūra daždien pazemināsies līdz +19…+22°.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu