Štokenbergs VP priekšnieka amatam virzīs Ķuzi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Iekšlietu ministra pienākumu izpildītājs, tieslietu ministrs Aigars Štokenbergs (V) apstiprināšanai Valsts policijas (VP) priekšnieka amatā nolēmis virzīt iepriekš "aizrotējušo" VP Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieku ģenerāli Intu Ķuzi.

(Ziņa papildināta ar video.)

Par savu izvēli ministrs paziņoja pēc šodien notikušās tikšanās ar abiem potenciālajiem VP priekšnieka amata kandidātiem - Ķuzi un VP Galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšnieku, VP priekšnieka vietnieku Guntaru Marķitānu, kurš patlaban ir arī VP priekšnieka pienākumu izpildītājs.

Par Ķuža iecelšanu VP priekšnieka amatā vēl jālemj valdībai.

Jau bijis augstos amatos

Ķuzis dienestu Iekšlietu ministrijas (IeM) iestādēs sācis 1982.gadā Tukuma rajona policijas pārvaldē. No 2003. līdz 2008.gadam viņš ieņēmis Rīgas Galvenās policijas pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieka amatu, savukārt no 2009.gada 25.marta viņš ieņem VP Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieka amatu.

Ķuzim ir profesionālais maģistra grāds tiesību zinātnē, 2006.gadā viņš absolvējis Latvijas Policijas akadēmiju.

Štokenbergs: Vairāki policisti man bija pateicīgi par Velša "aizrotēšanu"

Vairāki Valsts policijas (VP) darbinieki iekšlietu ministra pienākumu izpildītājam, tieslietu ministram Aigaram Štokenbergam (V) izteikuši pateicību par viņa rīkojumu pārcelt līdzšinējo VP priekšnieku Arti Velšu VP koledžas direktora amatā.

Štokenbergs žurnālistiem atklāja, ka šorīt ceļā uz ministriju saticis vairākus policistus, kuri teikuši viņam paldies par aizvakardienas lēmumu.

Tagad Štokenbergs cer, ka valdība atbalstīs viņa virzītā kandidāta - VP Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieka Inta Ķuža - apstiprināšanu VP priekšnieka amatā.

Līdzšinējo VP priekšnieku Velšu par sodu aizrotē citur

Jau ziņots, ka 25.jūlijā Štokenbergs izdeva rīkojumu, ar kuru līdzšinējais VP priekšnieks Artis Velšs no šā amata rotācijas kārtībā tika pārcelts uz VP koledžu direktora amatā.

Pēc ministra skaidrotā, Velšs pārcelts uz darbu VP koledžas direktora amatā tāpēc, ka viņš, būdams VP priekšnieks, noteiktajā termiņā nav izpildījis uzdoto rīkojumu līdz 15.jūlijam iesniegt priekšlikumus par to, kā turpmāk varētu veikt piemaksas policistiem atkarībā no viņu darba kvalitātes un slodzes. Tāpat Velšs līdz 15.jūlijam neesot iesniedzis priekšlikumus par darba laika organizāciju policijas iecirkņos.

"Ir kādas objektīvas robežas acīmredzot, kurām Velša kungs netiek pāri.

Novēlu viņam gūt vairāk pieredzes un neizslēdzu, ka pēc dažiem gadiem viņš varētu turpināt savu karjeru kādā atbildīgākā amatā," žurnālistiem sacīja Štokenbergs.

Velšs policijas priekšnieka amatā ticis apstiprināts pērn decembrī. Tajā laikā uz amatu kandidējis arī Ķuzis, toreizējais VP koledžas direktors Aigars Evardsons, VP Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Rauls Kviesītis un VP Galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšnieks Guntars Marķitāns.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu