Grautiņi pārņēmuši jaunas pilsētas, tomēr Londonā mierīga nakts

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nekārtības un grautiņi, kas Anglijā turpinās jau ceturto nakti pēc kārtas, naktī uz trešdienu pārņēmuši jaunas pilsētas, tomēr Londonā, kur ielās izvietoti nopietni policijas papildspēki, aizvadīta salīdzinoši mierīga nakts.

Grautiņi sākušies Mančestrā, Lielbritānijas trešajā lielākajā pilsētā, kur jaunieši dauzīja veikalu skatlogus un aizdzina fotogrāfus no notikumu vietas, bet Rietumbromvičā un Vulverhemptonā, Vidusanglijas pilsētās, vandaļi dedzināja ēkas.

Otro nakti pēc kārtas vandaļi demolēja veikalus Birmingemā, kas ir otra lielākā Apvienotās Karalistes pilsēta.

Policijai izdevies nekārtības savaldīt, turklāt jaunie grautiņi ne tuvu nav bijuši tik plaši kā iepriekšējās nakts Londonas nekārtības.

Līdz šim 109 cilvēki arestēti Vestmidlendsas grāfistē, Mančestrā un Salfordā - 47, bet Liverpūlē un tās apkaimē - 44.

Birmingemas centrā esot šauts uz policistu, un likumsargi sākuši šā incidenta izmeklēšanu.

Londonā, salīdzinot ar iepriekšējo nakšu grautiņiem, kad nekārtības pārņēma vairākus pilsētas rajonus, nakts bijusi mierīga.

Tiesa gan, nelielas nekārtības izraisījušās atsevišķos izolētos rajonos Kaningtaunā un Enfildā, pielaista uguns pašvaldības otrreizējās pārstrādes centram Totenhemā.

Skatīt pievienoto video.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu