Par bērna sašaušanu ar arbaletu policija meklē Lietuvas pilsoni

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Policija par 2002.gadā dzimušas meitenes sašaušanu ar arbaletu meklē Lietuvas pilsoni.

Papildināts viss teksts un pievienots video.

Cauršauj pēdu

Policija sīkāk neko neziņo par notikušā apstākļiem. Bērns nogādāts slimnīcā ar cauršautu pēdu. Valsts policijā informēja, ka bērns sašauts pirmdien Rīgā, Jasmuižas ielā.

Saistībā ar notikušo policija meklē 1987.gadā dzimušo Lietuvas pilsoni Danu Baranausku (Danas Baranauskas). Šis vīrietis savulaik tiesāts arī Vācijā. Aculieciniekiem un personām, kurām ir zināma aizdomās turamā atrašanās vieta, lūgums zvanīt pa tālruni 110.

Konfliktē kafejnīcā

Kā aģentūrai LETA stāstīja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes (RRP) preses pārstāve Sigita Pildava, vakar neilgi pēc plkst.18 kādā nelielā kafejnīcā Jasmuižas ielas rajonā sēdējuši divi apmeklētāji, kad telpā ienāca kāds vīrietis, kurš runāja krieviski un kuru viņi nepazina. Vīrietis esot uzvedies uzmācīgi un brīžiem agresīvi. Kafejnīcas apmeklētāji viņam par to aizrādīja, tādēļ starp vīriešiem izcēlies konflikts. Savstarpējā nesaprašanās esot beigusies ar nelielu grūstīšanos, pēc kuras katrs aizgāja uz savu pusi.

Mūk no vīrieša ar arbaletu

Nedaudz vēlāk viens no sākotnējiem kafejnīcas apmeklētājiem pamanīja uz ielas pirms tam konfliktējušo vīrieti ar arbaletu rokās. Agresors esot sācis dzīties viņam pakaļ. Bēdzējs ieskrēja kādas mājas kāpņutelpā un par notiekošo ziņoja policijai.

Aptuveni tajā pašā laikā policija saņēma zvanu no sievietes par kādu meiteni, kurai Jasmuižas ielas rajonā kājā iešauta bulta.

Izbraukusi uz notikuma vietu, policija sāka noskaidrot notikušā apstākļus, bet vīrieti nenoķēra, stāstīja Pildava. Arbalets atrasts dzīvoklī, kuru īrēja Baranausks.

Sākts kriminālprocess

Policijas darbinieki aizdomās par notikušo tur tieši Baranausku, kurš izsludināts meklēšanā. Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess par huligānismu, ja tas izdarīts personu grupā, ja tas saistīts ar miesas bojājumu nodarīšanu cietušajam vai ja tas izdarīts, lietojot ieročus, kā arī citus miesas bojājumu nodarīšanai izmantojamus priekšmetus.

Policija aicina atsaukties cilvēkus, kuri redzējuši notikušo un kuriem ir zināma aizdomās turamā atrašanās vieta, zvanot pa tālruni 110.

Meitenītes veselības stāvoklis - apmierinošs

Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas pārstāve Romēna Namniece aģentūrai BNS pastāstīja, ka deviņus gadus vecā meitene kājā guvusi ar bultu šautu brūci. "Viņai veikta brūces ķirurģiskā apdare. un pašlaik bērna veselības stāvoklis ir apmierinošs," norādīja Namniece. Ja atveseļošanās process noritēs veiksmīgi, ārsti cer, ka jau nedēļas beigās bērnu varētu palaist mājās. Bērns pašlaik ir kopā ar vecākiem slimnīcā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu