Lāčupītē atrastais kara lādiņš izrādījās boja

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Klapkalnciemā uzietais sprādzienbīstamam lādiņam līdzīgais metāliskais objekts izrādījusies boja. Sapieri kopīgi ar Jūras spēkiem izraka atradumu un saprata, ka šis iespaidīgais priekšmets turpmāk varēs kļūt par tūrisma cienīgu objektu, jo nevienam nav bīstams, otrdien informēja LNT raidījums „Degpunktā”.

Vietējie iedzīvotāji no Lāčupītes Klapkalnciemā bija informējuši sapierus par aizdomīgo atradumu. Tas bijis sarūsējis un raisījis bažas, ka, iespējams, varētu pat uzsprāgt.

Cilvēkiem liek atkāpties

Klapkalnciema iedzīvotāja Laima „Degpunktam” pastāstīja: „Tāda liela, liela bumba bija, bet viņi tur mocījās, policija bija, aizdzina cilvēkus nostāk. Mēs krastā skatījāmies.”

Sapieri, Jūras spēki, policisti un mediķi bija ieradušies Klapkalnciemā lielā skaitā. Sākotnēji domājuši, ka objekts ir vismaz 3 tonnas smags, raidījumam atzina sapieru rotas komandieris Oskars Lejnieks.

Tomēr, to izrokot, tika konstatēts, ka tas nav sprādzienbīstams. „Visi kopā sapratām, ka tā nav jūras enkurmīna, bet gan vienkārši boja,” skaidroja Lejnieks. Līdz ar to šo atradumu droši var izmantot kā tūrisma objektu, ja vien pašvaldība tā vēlēsies.

Labs objekts fotosesijai

Arī vietējie iedzīvotāji patlaban ir pārliecināti, ka atradums nav bīstams viņu dzīvībai, jo tāpat vien tā nemētātos pludmalē. Vladimirs stāstīja: „Sākumā visi bija izbrīnīti, jo šī ierīce atgādina kaut kādu dziļumbumbu, tāpēc visi nedaudz satraucās.”

Satraukumam nav pamata, norādīja Lejnieks, jo sapieri sprādzienbīstamus objektus cenšas aizvest projām, lai tie neapdraudētu civiliedzīvotājus. „Domāju, ka tas varētu palikt turpat pludmalē, cilvēki tur var droši fotografēties, kāpt virsū, tas nav bīstams priekšmets,” skaidroja sapieris.

Aizdomīgo objektu atradis Kalvītis

„Latvijas mobilā reportiera” akcijas ietvaros TVNET jau ziņoja, ka aizvadītajā svētdienā ap plkst.14:30 Klapkalnciemā, Lāčupītē pie ietekas jūrā ekspremjers Aigars Kalvītis atrada nesprāgušu II pasaules kara laika lādiņu, iespējams, aviācijas bumbu.

Tādēļ tur ieradās Tukuma policija un evakuēja cilvēkus 1,5 kilometru rādiusā. Pēc policijas teiktā, tika izsaukts arī atmīnēšanas kuģis no Liepājas, tā portālam pavēstīja Mairis.

Skatīt pievienoto video.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu