Mātei ar mazu bērnu uzbrūk saniknoti suņi

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valsts policijā ir sākts kriminālprocess par suņu uzbrukumu kādai sievietei un viņas pusotru gadu vecajam dēlam Ogres pusē. Sieviete tika nežēlīgi sakosta, tomēr viņai izdevies pasargāt no suņu zobiem puisēnu. Policija aicina atsaukties notikuma aculieciniekus, tā otrdien vēstīja LNT raidījums „Tautas balss”.

Neizdodas aizbēgt no suņiem

Cietusī Svetlana ar savu mazo dēlu bija devusies pastaigā Jumpravā. Pie dzelzceļa stacijas abiem uzbrukuši divi vācu aitu suņi. Viens no suņiem sākumā paskatījies viņu virzienā un tad nesies virsū dēlam, kurš bija uz velosipēda.

Svetlana nekavējoties paņēmusi bērnu rokās, tādējādi cenšoties paglābt viņu no suņu zobiem. Taču suņi uzreiz metušies virsū sievietei, kura ar bērnu uz rokām skrēja uz dzelzceļa staciju, informēja „Tautas balss”.

„Suns mani nogāza no kājām, es nokritu ar bērnu. Iekoda dibenā, mēs sākām kliegt: palīdziet, glābiet,” stāstīja cietusī. Savukārt agresīvo suņu īpašnieks pa to laiku esot sēdējis savā automašīnā netālu no nelaimes vietas.

Suņu saimnieks vienaldzīgi sēdējis mašīnā

Svetlana centusies paslēpties aiz koka, lai suņi nevarētu iekost sejā, tāpat bērnam. „Es centos piecelties, un šis suns mani burtiski rāva uz pusēm. Es paskatījos uz to mašīnu, bet no tās neviens neizkāpa,” apgalvoja Svetlana.

Palīdzības saucienus bija sadzirdējis kāds tuvējā mājā dzīvojošs vīrietis. Viņš uzreiz steidzies palīgā, mēģinājis suņus aizbiedēt, pastāstīja pats aculiecinieks Juris. Viņš redzēja, ka suņi plosa sievieti, kura rokās turējusi bērnu.

„Dibens bija pilnīgi sakosts, viens sāns bija nokosts, bērns bļāva līdz ārprātam,” stāstīja Juris. Arī viņš ievērojis turpat netālu stāvam sarkanu automašīnu. Vēlāk suņi aizskrējuši uz šo mašīnu, acīmredzot pie sava saimnieka.

Sievietei smagas traumas, bērns dzīvs

Tika izsaukta policija un ātrā palīdzība, kas cietušos aizveda uz Ogres slimnīcu. „Bērniņš visu nakti raudāja, viņam noteikti ir traumēta psihe. Mans dēliņš palika dzīvs tikai brīnumainā kārtā. Es viņu aizsargāju,” atzina Svetlana.

Cietusī ir piefiksējusi iespējamā suņu saimnieka automašīnas numuru. Aculieciniekiem neesot izdevies suņu saimnieku aizturēt. Viņš esot lielā ātrumā aizmucis kopā ar suņiem. Pēc „Tautas balss” rīcībā esošās informācijas, agresīvo suņu saimnieks dzīvojot turpat netālu novadā – Dzelmēs.

Ir sākts kriminālprocess, notiek pirmstiesas izmeklēšana, tā raidījumam atzina Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Ogres iecirkņa priekšnieks Vilnis Naglis. Policija šobrīd aicina atsaukties notikušā suņu uzbrukuma aculieciniekus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu