Līgatnē no dabas taku voljēra izbēdzis lācis (123)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

No voljera Līgatnē atkal izbēgusi lācene Made. Lācis izbēdzis laika posmā no plkst. 18 līdz plkst. 18.30. Policija devusies uz notikuma vietu, kur slēgti pievedceļi un tiks brīdināti apkārtējo māju iedzīvotāji. Ķērājiem ir zināms virziens, kurp lācis devies, un ir cerības, ka pirmdienas rītā viņu izdosies atrast.

Papildināts ar jaunāko informāciju

Līgatnes novada domes priekšsēdētājs Ainārs Šteins ap deviņiem vakarā pastāstīja, ka zona, kurā, paredzams, atrodas lācis, ir norobežota. «Mums ir zināms virziens, tā ka cilvēkiem nekāda apdraudējuma nevajadzētu būt,» sacīja Šteins. Šobrīd esot svarīgs miers un klusums. Tiek cerēts, ka lāceni izdosies uziet pirmdienas rītā.

Šobrīd ir zināma aptuvenā Mades atrašanās vieta, kas varētu būt netālu no voljera. Tur salikti kārumi un, gaismai austot, tiks novērtēts, vai lācene ar tiem mielosies.

Lāča meklējumi tiks atsākti no rīta

Pēc informācijas saņemšanas uz Līgatnes dabas taku teritoriju devās 11 policijas darbinieki, tomēr vakarā lāci atrast nav izdevies. Naktī dežurēt paliks viena policijas ekipāža, kas uzraudzīs, lai teritorijā neierodas cilvēki, sacīja Jukāma.

Lācene izkļuvusi brīvībā līdzīgi kā iepriekšējā reizē - pa voljera apakšu, kas tagad jau esot salabots. Pārējie divi lāči šobrīd ir būros.

Cilvēkiem lācis var būt bīstams

Ņemot vērā, ka dabas takās mītošie lāči ir saraduši ar cilvēku klātbūtni, tiem ir mazināts baiļu instinkts. Sastapšanās ar šādu lāci ir bīstama.

Policija aicina iedzīvotājus būt uzmanīgiem un apkārtējo māju iedzīvotājiem bez vajadzības ārā neiet, kā arī ziņot, ja viņu rīcībā ir kāda informācija. Tiks iesaistīti visi brīvie policijas spēki, lai apzinātu tuvējo māju iedzīvotājus un informētu par izmukušo lāceni.

Uz Līgatni ir devusies policijas Vidzemes reģiona vadība, lai spriestu par turpmāko rīcību.

Nav pirmā reize, kad Made izraujas brīvībā

Tā notika arī pērn 17.augusta vakarā. Lācenei pēdas izdevās sadzīt tikai nākamās dienas vakarā, kad viņa tika pamanīta pie kādas privātmājas, kur mielojās ar āboliem. Nedaudz vēlāk lācenei tika iešauta miegazāļu deva, bet tas nelīdzēja un dzīvnieks neaizmiga. Parka darbiniekiem tikai nākamās dienas, 19.augusta, pēcpusdienā ar kārumiem izdevās Madi aizvilināt līdz lāču iežogojumam, un iemidzinošās zāles nebija vairs jāizmanto.

Līgatnes dabas takas izveidotas 1975.gadā. Takas izveidotas vairāk nekā kā piecu kilometru garumā, kur var novērot Latvijas faunai raksturīgos savvaļas dzīvniekus un putnus.

Sakritība, ka arī kaimiņvalstī Igaunijā svētdien ir nedienas ar lāci. Igaunijas glābšanas dienestā informēja, ka svētdienas rītā tika saņemti vairāki iedzīvotāju zvani, ka Tallinas ziemeļaustrumu Piritas rajonā manīts staigājam lācis.

Glābēji paziņoja, ka aktīvā dzīvnieka meklēšana pārtraukta apmēram pulksten 14.30, jo dzīvnieks, visticamāk, ir jau pametis pilsētu, tomēr glābēji aicinājuši iedzīvotājus saglabāt modrību.

Komentāri (123)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu