Par zēna novārdzināšanu centra darbiniekiem - rājiens

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Izvērtējot katra darbinieka pienākumus un atbildību, valsts sociālās aprūpes centra (VSAC) „Latgale” direktore Mārīte Grigāne ir pabeigusi dienesta pārbaudi SAC „Kalkūni” un noteikusi disciplinārsodus, TVNET uzzināja Labklājības ministrijā (LM).

Izsaka rājienus

Saskaņā ar pārbaudes rezultātiem Grigāne izteikusi rājienus vairākiem SAC „Kalkūni” darbiniekiem.

SAC „Kalkūni” filiāles vadītājai izteikts rājiens par aizkavētu informācijas apmaiņu un operatīvi nepieņemtiem lēmumiem filiālē saistībā ar klientu aprūpi u.c. Sociālās aprūpes nodaļas vadītājai un sociālās rehabilitācijas nodaļas vadītājai noteikti disciplinārsodi – rājieni par pārkāpumiem informācijas apmaiņā un nepilnīgi veikto aprūpes nodrošināšanas prasību kontroli.

Vecākajai medicīnas māsai izteikts rājiens par nepietiekami nodrošinātām ārstu un speciālistu konsultācijām un izmeklēšanām iestādes klientiem. Savukārt sociālajai darbiniecei izteikta piezīme par nepilnīgi veiktām starpnieka funkcijām, kontaktējoties ar oficiālām iestādēm un atbildīgām personām. Piezīmes izteiktas arī četrām bērnu aprūpētājām par dokumentu noformēšanas prasību neievērošanu.

Medicīnas aprūpe zēnam esot nodrošināta

Veicot detalizētu dokumentu papildpārbaudi un izvērtējot katra darbinieka atbildību, VSAC „Latgale” disciplinārizmeklēšanas komisija konstatēja, ka zēnam veselības aprūpe Kalkūnos tika nodrošināta saskaņā ar medicīnas darbinieku norādījumiem.

Vienlaikus sociālās aprūpes procesā konstatētas vairākas nepilnības – nepilnīga informācijas aprites sistēma, nepilnības dokumentu noformēšanā, nav palīgierīces klientu pārcelšanai, nepilnības sociālo darbinieku darbā ar klientu vecākiem, klientu sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas procesā iesaistītā personāla nepietiekamība, iekšējās kontroles sistēmas nepilnības.

LM uzsver, ka VSAC „Latgale” vadošo amatpersonu atbildība par notikušo tiks vērtēta pēc tam, kad būs saņemti pārbaužu materiāli no Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas (VBTAI) un Veselības inspekcijas (VI).

Mamma vēl domā, ko darīt

Kā sacīja zēna mātes advokāte, pagaidām nekādu rīcību viņi neplāno un vēlētos sagaidīt kopējos pārbaužu rezultātus. Līdz šim jaunieša māte esot bijusi ļoti aizņemta ar viņa veselības jautājumiem un jaunas sociālās aprūpes iestādes meklējumiem.

Turpmāk ārstēsies citā aprūpes centrā

Novārgušais zēns piektdien tiks pārvests uz vienu no sociālās aprūpes centra "Rīga" filiālēm, pastāstīja Labklājības ministrijas (LM) pārstāve Marika Kupče.

Viņa informēja, ka pašlaik puiša veselības stāvoklis ir uzlabojies un atbilst viņa diagnozei, tāpēc viņš tiks pārvietots uz vienu no sociālās aprūpes centra "Rīga" filiālēm.

Aprūpes centrā novārdzina zēnu

Jau vēstīts, ka P.Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcā nonāca kāds zēns ar invaliditāti, kurš turp pārvests pēc uzturēšanās Daugavpils novada sociālās aprūpes centrā „Kalkūni”. Zēna māte konstatējusi, ka centra sociālie darbinieki pastāvīgi melojuši un viņas puiku novārdzinājuši līdz nepazīšanai - bērns nokrities svarā, ticis pie izgulējumiem, kā arī veselības stāvoklis kļuvis kritisks.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu