Māmiņa: Mums teica, ka būs četrīši

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Buividu ģimenes mazie trīnīši jūtas ļoti labi. Sazvanīta starp bērniņu ēšanas un apkopšanas reizēm, jaunā māmiņa Viktorija portālam TVNET stāsta, ka patlaban bērniņi braši ēd un mierīgi čuč.

Mazie ir dūšīgi ēdāji

Viņa stāstīja, ka 15.septembrī dzimušie trīnīši jau paguvuši pieņemties svarā.

Meitenīte Elizabete, kura piedzima 2,3 kg smaga, tagad sver jau 2,718 kg. Lielākā dēliņa Aleksa svars no 2,28 kg pieaudzis līdz 2,418 kg.

Savukārt mazākais dēliņš Marks patlaban sver 2,2 kg. Piedzimstot viņa svars bija 1,935 kg.

Cer atstāt slimnīcu

Patlaban jaunā māmiņa un bērniņi atrodas Gaiļezera bērnu slimnīcā, kuru jau piektdien cer atstāt.

No Dzemdību nama viņus izrakstīja jau ceturtdien, taču sākumā ģimenei bija ļoti grūti tikt ar bērniņiem galā. Tagad jaunie vecāki jau paguvuši iemācīties, kā saprasties ar mazajiem un kā viņus apkopt.

Visi trīs bērniņi ēd ļoti braši.

Zīdainīši ēd pieniņu no māmiņas krūtīm, taču, tā kā ar to vien viņiem nepietiek, mazie dzer arī mākslīgo maisījumu.

Patlaban visu trīs bērniņu paēdināšanai Viktorija ik reizi velta aptuveni pusstundu. Sākumā gan barošana bijusi ilgāka - līdz pat trīs ar pusi stundām: "Tad mums gāja traki - no vienas barošanas reizes līdz otrai."

Tagad barošanā daudz palīdzot arī slimnīcas māsiņas, kuras esot ļoti laipnas un mīļas.

Palīdz arī tētis

Šobrīd Gaiļezerā uzturas tikai jaunā māmiņa un bērniņi. Vīrs un jaunais tētis viņus apciemo divas reizes dienā - no rīta un vakarā.

Mājās viņus gaidīs arī jauka un profesionāla auklīte, kuru ģimene jau noskatījusi un sarunājusi. Auklītei esot arī medicīniskās zināšanas.

Viktorijas grūtniecības laiks bijis jauks - daudz staigājusi, peldējusi, vingrojusi trenažieros. Neesot bijis grūti. Bērni pasaulē nāca 35. grūtniecības nedēļā ar ķeizargriezienu.

Pārsteigums par trīnīšiem

Rīdzinieku ģimene iepriekš neesot sapņojusi par trīnīšiem: "Tā sanāca!" Sākumā viņi domāja, ka būs viens bērniņš, bet pirmajā ultrasonogrāfijā

trešajā grūtniecības mēnesī viņiem pateica, ka būs vairāki, iespējams, pat četrīši.

Pēc tam gan dakteri apstiprinājuši tikai trīs bērniņus.

Runājot par finansiālo pusi, Viktorija pieminēja, ka valsts ģimenei nolēmusi piešķirt 6000 latus, bet Rīgas dome - 3000 latus. Lai arī jaunie vecāki ir apņēmības pilni paši tikt galā, tomēr viņi atzīst, ka varētu būt nepieciešama arī palīdzība.

"Pagaidām tiekam galā. Domāju, ka arī tiksim. Nav tik traki."

Bērnu ratiņu vēl nav

"Mazajiem daudz kas ir vajadzīgs, pamperi, maisījumi, apģērbs." Pagaidām Buividi nav iegādājušies arī bērnu ratiņus. Tie esot dārgi - aptuveni 1500 eiro. Ratiņus viņi plāno pasūtīt, tiklīdz saņems naudu.

Tuvākajā laikā Viktorija neplāno atgriezties darbā policijā, kur strādā arī viņas vīrs Ģirts. Viņa grib būt kopā ar mazajiem, cik vien ilgi tas būs iespējams.

Portāls TVNET novēl jaunajai ģimenei daudz spēka, izturības un labu veselību!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu