Par krievu valodu parakstījušies jau 11 tūkstoši pilsoņu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pirmās nedēļas laikā par atbalstu krievu valodas statusa maiņai parakstījušies 11 581 pilsonis, vēstīja LNT ziņas.

Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs Arnis Cimdars atzinis, ka parakstu vākšanas pirmajā nedēļā iedzīvotāju aktivitāte ir tradicionāli zema. Taču, vai akcija būs sekmīga, par to esot pāragri spriest.

Cimdars noraidīja pārmetumus par atsevišķu ārvalstu parakstu vākšanas vietu nepiemēroto darba laiku un informēja, ka līdz šim viss noritējis bez būtiskiem incidentiem.

Bijuši gan gadījumi, kad vēlētāji gribējuši parakstīties pret likumprojektu, tāpēc Cimdars LNT ziņās atgādināja, ka pašlaik šo priekšlikumu iespējams tikai atbalstīt.

"Acīmredzot kaut kāds rezultāts ir bijis šai akcijai internetā, kur tika aicināts parakstīties pret, ko patiesībā nevar izdarīt, bet nav tāda masveidība vērojama, ka kāds arī būtu parakstījies. Parakstu vācēji tomēr par procedūru sniedz skaidrojumu," sacīja Cimdars.

Parakstu vākšana turpināsies līdz 30.novembrim. Lai likumprojekts par otrās valsts valodas statusa piešķiršanu krievu valodai tiktu iesniegts Saeimā, tas jāatbalsta 154 tūkstošiem vēlētāju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu