No ZRP izslēgtais Straķis palicis parādā reklāmu dalītājām

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šobrīd jau no Zatlera Reformu partijas izslēgtais biedrs Ruslans Straķis esot palicis parādā pēc paša iniciatīvas nolīgtām četrām priekšvēlēšanu aģitācijas reklāmas izplatītājām Talsos. Lai gan tās nav lielas naudas summas, vien pārdesmit lati, sievietes uzskata, ka Straķis viņas apkrāpis, jo līdz pat šim brīdim neesot samaksājis par padarīto darbu, tā otrdien informēja LNT raidījums "Tautas balss".

Piedāvā darbu kā steidzamu

Par parādā palikušo Zatlera Reformu partijas (ZRP) biedru Ruslanu Straķi "Tautas balsij" pastāstīja divas no četrām reklāmas izplatītājam - Ausma un Kristīne. Straķis par darbu bija viņām solījis labi samaksāt, lai arī līgums par sadarbību netika noslēgts. Viss noticis ļoti ātri - Straķis viņām uzkritis kā sniegs uz galvas, jo vajadzējis palīdzību steidzami.

"Mēs vienkārši darījām savu darbu, strādājām pa tumsu, un otrā dienā atvestā reklāma vēl nebija salocīta. To mums vajadzēja locīt, un, protams, par to mūsu padarīto darbu līdz pat šim brīdim nav samaksāts," stāstīja Ausma un Kristīne. Straķis neesot parādā palicis lielas summas, tomēr darba darītājas uzskata, ka ZRP pārstāvis viņas nekaunīgi apkrāpis, vēstīja "Tautas balss".

Straķim nav pat 10 latu

Sievietes sarunā liek noprast, ka Straķis palicis parādā vismaz kādus 25 latus. Viņš sievietēm atsūtījis pāris īsziņas, solot samaksāt par darbu. Vienā no tām viņš rakstījis šādi: "Rītā ieskaitīšu 10 Ls. Problēmas ar finansēm, atvainojiet." Visas četras reklāmas izplatītājas naudu vēl neesot saņēmušas.

Pašu Straķi viņām neesot izdevies sazvanīt. Kaut gan vēl nesen notikušo vēlēšanu dienas rītā ZRP biedrs esot viņām zvanījis un apjautājies, kā klājas. Tagad - klusums. Straķis neatbildēja arī uz zvanu "Tautas balss" klātbūtnē. Tikmēr ZPR preses pārstāve Daiga Holma intervijā atzina, ka šī bijusi nevis partijas kopējā, bet gan Straķa individuālā kampaņa.

Līdz ar to partija esot dzirdējusi daudzas lietas no cilvēkiem saistībā ar Straķi, ne tikai šo gadījumu. "Mums diemžēl pašiem nav bijusi iespēja sazināties ar Ruslanu [Straķi]. Viņš atsakās runāt arī ar saviem bijušajiem partijas biedriem," uzsvēra Holma.

ZPR norobežojas no atbildības

Pēc Holmas domām, ZPR jau Straķi esot sodījusi, proti, izslēgusi no savām biedru rindām. Tagad partija nevēlas vairs uzņemties atbildību par bijušā biedra rīcību. Holma apgalvoja, ka ZPR nebija zināms par šādiem trešo pušu izdevumiem priekšvēlēšanu laikā, savukārt par pārējiem, kas attiecas uz partiju, informētas ir kompetentās iestādes.

Kā tālāk rīkoties šīm četrām reklāmas izplatītājām, par to Holmai bija grūti spriest. Viņa vien ieteica paļauties uz Straķa godaprātu: "Ja viņš sūtīja šīs īsziņas un solīja šīs lietas risināt, tad viņš arī kaut ko darīs lietas labā, lai savas saistības nokārtotu."

Skatīt pievienoto video.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu